Нардеп від БПП Єфімов отримує регулярні винагороди від росіян

5 октября 2017 г. в 20:05

Нардеп від БПП Єфімов отримує регулярні винагороди від росіян

Депутат Верховної ради від Краматорська Максим Єфімов, що входить до Блоку Петра Порошенка, регулярно отримує винагороду від заводу "Енергомашспецсталь", який належить російському концерну "Росатом".

Про це свідчать відомості з Єдиного державного реєстру декларацій, повідомляє Depo.Донбас.

За даними цього реєстру, Єфімов з початку року 9 разів публікував повідомлення про суттєві зміни матеріального стану. Кожного разу мова йшла про виплату понад 100 тисяч гривень від заводу "Енергомашспецстваль" за участь у роботі в науково-технічній раді чи користування винаходами, авторські права на які належать депутату. Всього за 9 місяців цього року депутат отримав від підприємства 1,09 мільйона гривень.

Згідно з попередньою декларацією, протягом 2016 року депутат отримав від підприємства 1,44 мільйона гривень за участь у роботі науково-технічної ради. Крім того, згідно з цим документом, Єфімову належать авторські права на кілька винаходів в галузі металургії та машинобудування.

Наразі Єфімов є народним депутатом України від Краматорська та входить до фракції "Блок Петра Порошенко".

За даними аналітичної системи YouControl, власником майже 93% акцій "Енергомашспецстваль" є кіпрський офшор EMSS Holdings Limited. Ця компанія, через інший офшор належить російському державному концерну "Росатом", який спеціалізується на виготовленні обладнання для цивільної та військової атомної промисловості Російської Федерації.

EXMO affiliate program