12-ро ув’язнених Новгород-Сіверського СІЗО, що в Чернігівській області, оголосили голодування

28 июля 2011 г. в 17:50

Таким способом  люди вимагають у керівництва колонії – покращити умови їхнього утримання.

 30.jpg

В’язні принципово не їдять вже тиждень, п’ють тільки воду і чай без цукру. Їжа, яку їм приносять, просто вистигає на лавках режимного коридору -  арештанти до тарілок спеціально навіть не торкаються. Нібито нікудишнє харчування – це не єдина причина протесту, в’язні скаржаться і на неякісну  медичну допомогу. Керівництво ж колонії переконує – ліків для ув’язнених достатньо і їжа у СІЗО така, як треба.


Їжу на калорійність вже двічі перевіряла місцева санстанція , висновок – меню засуджених в нормі і калорійність харчів відповідає всі вимогам.


Медики постійно стежать за станом здоров’я арештантів, кажуть – організм тих, хто оголосив голодування, в нормі, тільки маса тіла зменшилася на кілька кілограмів, але це не смертельно.
Через голодування ув’язнених до колонії приїхали навіть спеціальна комісія і правоохоронці, зараз вони  проводять власне розслідування.


Як стало відомо , вже на наступний день після приїзду знімальної групи, в’язні припинили  своє голодування. Кажуть – керівництво колонії почало виконувати обіцяне  – і харчування, і медичне обслуговування нібито покращилося.  
 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

12-ро ув’язнених Новгород-Сіверського СІЗО, що в Чернігівській області, оголосили голодування

EXMO affiliate program