14-річну Анну Павлович, яку шукали півроку, знайшли за 160 км від Рівного

20 марта 2014 г. в 14:40

Жительку Здолбунівського району, що на Рівненщині, почали шукати ще у жовтні минулого року. Анна Павлович вже четвертий раз втікла з дому.


427.jpg19 березня в обідню пору працівники управління карного розшуку на автовокзалі міста Тернопіль затримали 14-літню Анну Павлович, жительку Здолбунівського району, яка більше року тому пішла з дому та не повернулась. За допомогою проведених слідчо-оперативних заходів та негласних слідчо-розшукових дій правоохоронцям вдалось встановити місце перебування дівчинки й повернути її до матері.


Анну знайшли здоровою та неушкодженою. Дівчинку знайти було важко, тому що вона періодично їздила з Києва в Тернопіль. Правоохоронці буквально «прочесали» ці міста вдовж і впоперек. Про те, де вона була та чим займалась, Анна розповідати відмовилась. Жодного коментаря не надала і її мати. Однак неповнолітня дівчинка заявляє, що не хоче повертатись до свого дому в рідне Залісся Здолбунівського району.


— Дівчинка дуже погано іде на контакт але найголовніше те, що ми її знайшли цілою та неушкодженою, — зазначив начальник кримінальної міліції полковник міліції Сергій Гандзелевський. — Наразі вирішується питання подальшої долі дівчинки — чи вона піде до притулку, чи повернеться до мами. Ми запросили в управління психолога, який зараз з нею працює. Будемо робити все можливе, щоб переконати дівчинку, що такого більше не робити не потрібно.


Нагадаємо, що 14-річна Анна пішла з дому третього березня 2013 року. Це було не перше її зникнення без пояснень та будь-яких на те причин. Анна проживає у селищі Залісся Здолбунівського району разом з матір’ю та бабусею. Її мама, Світлана Андріївна, працює на залізниці, щоб утримувати родину. Однак, зі слів друзів дівчинки та педагогів, їй хотілося кращого життя, в пошуках якого Анна вже вчетверте покидала рідну домівку.


Розшук дівчинки розпочався лише 22 жовтня. По факту зникнення дитини проводились службові перевірки та розслідування. На міліціонерів були накладені дисциплінарні стягнення за порушення реєстраційно-облікової дисципліни. Два правоохоронці були переведені на інші посади, а одного працівника міліції який керував на той час сектором кримінальної міліції у справах дітей, звільнили з органів внутрішніх справ.

 

По материалам: takeinfo

EXMO affiliate program