20 тисяч людей із Миколаївської області просять змінити їм перевізника

29 августа 2011 г. в 18:21

На Миколаївщині понад 20 тисяч людей вимагають змінити перевізника. Кажуть - їх возять в переповнених автобусах, водії грублять, а тепер – ще й ціна на проїзд, яка згідно розпорядження губернатора  мала зрости лише на 5% , збільшилась майже вдвічі.

 

20.jpg

Люди звернулися до облдержадміністрації, однак  там  жодних порушень у діяльності цього перевізника не знайшли. А високу ціну пояснили просто – мовляв, раніше людей возили за заниженим тарифом. Тому тепер, проїзд для них подорожчав вдвічі, а не на декілька відсотків, як для інших в області. Люди впевнені – влада у змові з цим перевізником. Адже не помітила навіть очевидного факту. На одному з маршрутів  цей перевізник, аби підвищити ціну, штучно по документах збільшив довжину дороги. Зараз цією справою опікується прокуратура.


Пасажири їздять із обласного центру до передмістя (дачного селища) за шість з половиною  гривень, при тому що раніше платили 3,50. Говорять – транспортники підняли ціну вдвічі, але умови перевезення абсолютно не покращилися – інтервал між рейсами (як і раніше) 2,5 години та й  автобуси постійно переповнені.


Галина – просить змінити перевізника:

Была настолько набита маршрутка, что человек умер в маршрутке – привезли покойника.


Катерина – просить змінити преевізника:
Человек шестьдесят подходит в течение получаса – мы не можем иначе. Ведь, если я останусь на следующую – 2,5 часа сидеть – в такую жару.


Діна – їздить як шпроти у банці:
Собирается людей сталько, что невозможно, они, как шпроты – наложили – только тогда едут.


Окрім ціни, розказують пасажири, варто було б змінити і водіїв.


Дарина  Миколаївна –  нарікає на водіїв:
Невнимательные, грубят: "Вы надоели, льготники, вы в магазин идете – вы колбасу берете – вам дают бесплатно?"


Більшість пасажирів цього маршруту пенсіонери і 6,50 за проїзд для них дорого. Говорять – тарифи підняли по всій області, однак  на копійки, а на цьомУ рейсі ціна підскочила майже вдвічі.


Перевізник, до речі, родичка одного з колишніх керівників області – відмовилася від коментарів. Охоронці підприємства заявили, що керівництва немає на робочому місці.


Обласна адміністрація запевнила, що перевірила діяльність перевізника і жодних порушень в його роботі не знайшла. А стосовно ціни за проїзд – раніше людей возили за заниженими цінами (це була найменша плата по всій області),  тепер же – провели перерахунки, плюс – збільшили плату додатково (за розпорядженням  губернатора) і додали ще по 5 копійок на кожному кілометрі – такими нібито мають бути нинішні ціни.


Геннадій Ніколенко – заступник голови облдержадміністрації:
Остановка последняя  - будинок інвалідів  начиная с СВТ «Авангард» должна была стоить 4,98, но перевозчик возил всех за 3,50. Получется, действительно – с 3,50 до 6,25 – чуть ли не в два раза возрозросло.


На іншому маршруті цей же перевізник нібито підробив документи кілометражу – таке принаймні розказують пасажири. Говорять – транспортне підприємство дописало в документах зайві півтора кілометри дороги, а відповідно до перерахунків – це нова завищена ціна.


Володимир Миколайович – нарікає на сумнівні документи:

На первом документе протяженность маршрута 9,2 км – подписано Шаповаловой. На втором документе – протяженность маршрута 10,6 км. – подписано той же Шаповаловой. Как удлинилась эта дорога.


Ми вирішили самі перевірити кілометраж цього маршруту від однієї кінцевої зупинки до іншої. Ми чітко слідували офіційній схемі цього маршруту. Їхали точно за рейсовим автобусом. От – наступна кінцева зупинка. На нашому спідометрі 9 км 700 метрів.


Звідки взявся зайвий кілометр зараз перевіряє прокуратура. А за нові високі ціни взялася спеціальна інспекція. Обласна адміністрація, яка, власне, й дала розпорядження – провести перерахунки, також пообіцяла переглянути свій наказ.


Дмитро Левицький – заступник прокурора Жовтневого району:

Вони повинні виїхати, вищитати дійсно який кілометраж. У разі неналежного розгляду звернення, яке було направлене нами до інспекції  по цінам – нами буде повторно перевірене, як якісно зроблено перевірку інспекцією по цінам і вжиті заходи прокурорського реагування.


Геннадій Ніколенко – заступник голови облдержадміністрації:
Мы проверим эти факты по Галициновке – посмотрим, посчитаем, пересчитаем. Если установим факт, тогда будем принимать меры, наказывать – забирать маршрут.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

20 тисяч людей із Миколаївської області просять змінити їм перевізника

 

 

EXMO affiliate program