34-річна жінка прокинулася 15-річною дівчиною

1 августа 2011 г. в 19:16

За одну ніч 34-річна британка повністю забула останні 19 років свого життя, прокинувшись впевненою, що їй тільки 15 і вона має йти до школи.

 26.jpg
34-річна мешканка Британії Наомі Джейкобс одного ранку прокинулася з твердим переконанням, що їй 15 років. За ніч спогади про 19 років життя повністю стерлися з пам'яті жінки.

Прокинувшись, Наомі почала шукати свої підручники, щоб йти до школи. Коли до неї зайшов її 11-річний син Лео і назвав "мамою", Наомі навіть закричала від страху. Ще більше вона злякалася, побачивши в дзеркалі не себе-школярку, а вже дорослу жінку.

"З'явився цей маленький хлопчик і назвав мене мамою. Я не знала, хто він, я не усвідомлювала, що він набагато молодший за мене і я не могла згадати, що я його народжувала", - зізналася жінка.

Як потім встановили лікарі, Наомі пережила рідкісну форму амнезії – так звану "транзиторну глобальну амнезію". Уві сні вона "перенеслася" з 2008 в 1992 рік, коли британським прем'єром був Джон Мейджор, а Інтернету, мобільних телефонів і трагедії 11 вересня не було й близько.

З усіма цими реаліями сучасного життя їй довелося знайомитися заново, з "чистого аркуша".

На думку лікарів, таку амнезію у Наомі викликав сильний стрес і перевтома – вона одночасно вчилася в університеті на психолога, сама виховувала сина і керувала своїм невеликим бізнесом - гомеопатичною аптекою.

Жодного специфічного методу лікування даної форми амнезії не існує, тільки підтримка близьких і допомога психологів. На щастя, Наомі змогла вже через 8 тижнів відновити свою пам'ять. Про пережитий досвід вона написала книгу.

 

Источник: tsn.ua

 

34-річна жінка прокинулася 15-річною дівчиною

EXMO affiliate program