4-річна дівчинка померла через небажання лікарів встановити діагноз

30 сентября 2011 г. в 15:40

У селі Єлизаветівка Донецької області поховали 4-річну Віку Дегтяр. Батьки стверджують, що Віка померла через помилки і недбалість лікарів.

28.jpg

 

У селі Єлизаветівка Донецької області поховали дівчинку, яка померла від невчасно встановленого діагнозу лікарів.

Про це стверджують батьки померлої Віки Дегтяр. У четвер, 22 вересня, Віка грала у дворі, щось проковтнула, і їй стало погано.

"У нас була підозра, що вона з'їла дурман. Викликали швидку і десь близько восьмої вечора відвезли в Червоноармійську дитячу міську лікарню, - розповів друг родини Дегтярів Віктор Малинко, пише "Сегодня ".

До самого ранку 23 вересня лікарі нічого не робили - за словами батьків, не могли точно поставити діагноз, оскільки не було аналізів. Аналізи взяли тільки в 9 ранку п'ятниці.

"В п'ятницю у дочки була постійна блювота, практично без зупинки. Сказали, кожні 5 хвилин давайте їй по ложечці води, і ми її відпоїли, протягом дня все буде нормально. Аналізи вранці зробили, пішов у лабораторію, а там кажуть - нам нічого не сказали про терміновість. Потім з'ясувалося, що аналіз сечі є, а аналіз крові загубився", - говорить батько Віки Микола Дегтяр.

Тільки до вечора дитині поставили попередній аналіз - менінгіт (хоча батьки відразу говорили про отруєння) і поставили крапельницю. Дівчинці стало трохи легше.

Але в ніч з п'ятниці на суботу, 24 вересня, настало різке погіршення, і батько, побачивши, що в лікарні його дитині допомогти не можуть, став просити лікарів викликати фахівців "санітарної авіації" з Донецька. За словами Віктора Малинко, лікарі міськлікарні відмовилися це зробити, тому довелося телефонувати в міліцію і там дізнаватися номер санавіації. Санавіація забрала Віку 24 вересня, о 7 годині ранку. До речі, батько запевняє, що, лікарі, які прибули, одразу відкинули діагноз менінгіт і почали кричати на дитячих лікарів, мовляв, що ті робили до того моменту, поки не приїхали специ з Донецька? На жаль, час було згаяно. У суботу о 23:00 дівчинка померла в дитячій обласній клінічній лікарні.

Лікарі Червоноармійської міськлікарні стверджують, що зробили все, що могли. Черговий лікар (він працював в ніч з п'ятниці на суботу) Михайло Фурманов каже, що коли Віку привезли, її стан був нормальним.

"Мені дитину передали як середньої тяжкості. Вона знаходилася тільки під звичайним спостереженням. Якщо дитина важка, ми не відходимо від неї. Я викликав дитячого невропатолога. Після огляду з дитячим невропатологом ми вирішили, що потрібно викликати обласних фахівців", - розповідає він.

Однак Віктор Малинко зазначає, що саме він додзвонився в санавіації, що підтверджує і черговий міліції.

У Донецькій обласній клінічній лікарні відмовилися від коментарів, посилаючись на те, що головлікаря цілий день немає в лікарні. Обласна прокуратура вже проводить перевірку відповідно до ст. 97 КПК, грунтуючись на інформації ЗМІ.

"Працюємо з міліцією та лікарями. І за результатами перевірки будемо приймати рішення - порушувати кримінальну справу чи ні", - сказала прес-секретар облпрокурора Яна Соболевська.

 

4-річна дівчинка померла через небажання лікарів встановити діагноз

EXMO affiliate program