"А офіцерська шваль має все": родичі загиблих бійців звинувачують Міноборони в бездіяльності (відео)

6 июля 2017 г. в 19:00

Родини чотирьох військових, троє з яких загинули в результаті вибуху міномета "Молот", досі не отримали грошову компенсацію.

Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав журналіст Михайло Ухман.

Мова йде про Олега Новохатька, Олександра Педака із 72-ї бригади і Дмитра Сумського, добровольця з "Правого сектору", які зазнали смертельних травм у результаті вибуху міномета "Молот" під Авдіївкою.

В результаті трагедії постраждав і Дмитро Макєєв із 72-ї бригади – він отримав тяжкі травми.

За даними "Радіо Свобода", зараз боєць перебуває на реабілітації в госпіталі в Ірпені. У чоловіка численні осколкові травми руки, спини і ніг.

За словами Ухмана, згідно із законом України, родичі цих військових мають отримати грошові компенсації. Але поки цього не сталося.

"Але їх динамлять. Дочка Олександра Педака Оленка безуспішно оббиває пороги військкомату у Запоріжжі. Їй там сказали: "Подавайте у суд, пишіть у пресі, ми нічого вам не дамо". Це говорять представники українського війська. Які без совісті гребуть усіх в армію. А коли щось трапиться, тікають у кущі. І кидають людей напризволяще", – обурився журналіст.

Він написав, що нині батьків Олега Новохатька виганяють із маршрутки. А Макєєву, який вижив, не дають компенсації за поранення й УБД.

"Тоді як усяка офіцерська шваль, яка і дня не воювала, має все", – написав він.

"Українці, чому так? Що ще має стати, щоб Міністерство оборони звернуло увагу на бідних людей? Кого потрібно зірвати, щоб у владі зашевелилися? Кому ножа в горлянку вткнути, щоб зрозуміли – у нас війна. І нам потрібна допомога", – додав Ухман.

За даними "Радіо Свобода", це вже третій відомий випадок загибелі українських військових під час використання міномета "Молот" саме в в 72-й бригаді. Перший стався 25 липня 2016 року в Миколаївській області на полігоні "Широкий Лан". Тоді загинули двоє бійців 57-ї бригади. Наступний вибух прогримів у селищі Новомиколаївка Донецької області – знову дві жертви. Того разу в батальйоні "Айдар".

EXMO affiliate program