Ахметов пригрозив ватажкам ДНР і ЛНР

27 марта 2017 г. в 08:13

Важко собі навіть уявити збитки і наслідки «націоналізації» в ЛДНР для Ріната Ахметова. Образ олігарха в Україні настільки демонізований, а його можливості настільки перебільшені, що багато в соцмережах досі вважають, що все це інсценування, їм самим організована …

Однак щоденного побіжного контролю за тими ж соцмережами досить, щоб зрозуміти – Ахметова (ну, і Таруту), а з ними і Україною пограбували всерйоз і «назавжди». Раніше пивідомлялося, що в особисту резиденцію олігарха в Донецьку переїжджає ватажок ДНР Захарченко, його символ і найулюбленіше і дороге дітище – «Донбас-арена» – тупо розкрадається і грабувати (дивись скрін). Як втім, і всі віджаті підприємства – шансів на те, що вони інтегруються в російську економіку, практично немає; тим більше на повернення законним власникам.

Тут виникає питання: чому і чого Росія 3 роки чекала? Можливо, розраховували, що Україна погодиться на мир в кремлівському варіанті, а тепер переконалися, що чекати нічого. Але і не можна виключати, що чекали лояльності «русского мира» від Ахметова особисто. Однак олігарх вибрав Україну.

Місцеві жителі повідомляють, що менеджменту і фахівцям ДТЕК (корпорація Ахметова) на окупованих територіях запропоновані робота і навіть житло в Україні; але більшість цих людей нібито вирішили залишитися в «республіках»:

«У ДТЕК співробітникам керуючого офісу запропонували працевлаштувати в активах на контрольованій території і навіть з компенсацією житла … Але більше половини співробітників офісу« Донецьксталі »налаштовані працевлаштуватися на що залишилися в ОРДЛО заводах».

Також в ДТЕК заявили, що на фактично колишніх його шахтах в «республіках» ( «Свердловантрацит», «Ровенькиантрацит», «Шахта Комсомолець Донбасу») знаходиться близько 430 тисяч тонн антрациту (готова продукція і рядове вугілля). І ДТЕК буде стежити, куди терористи будуть його переміщати:«Якщо будуть виявлені випадки незаконного використання та реалізації антрациту, ДТЕК звернеться в правоохоронні органи, суди і міжнародні організації для вжиття заходів до винних осіб, а також ініціює українські та міжнародні санкції».

Раз вже Ринат Ахметов вибрав Україну і залишився без значної частини свого «ватного» багажу, чи побачимо ми олігарха в новому соціально-політичному обличчі? Повинен же якось удар, нанесений Росією, на ньому позначитися …

rpl.net.ua

На Донбассе разбился вертолет ВСУ

EXMO affiliate program