Американська журналістка розповіла, як демонстранти у Каїрі ґвалтували її руками

29 апреля 2011 г. в 15:42

За словами журналістки, те, що трапилося відкрило їй очі: раніше журналістка й гадки не мала про те, якому насильству і приниженню піддаються жінки в Єгипті.


Американська журналістка Лара Логан, яку у лютому на площі Тахрір у Каїрі зґвалтували демонстранти, вперше публічно розповіла про те, що трапилося. При цьому жінка привела шокуючі подробиці про те, як з неї знущався натовп.

Інцидент трапився 11 лютого, після звістки про відставку Хосні Мубарака з поста президента Єгипту. На площі Тахрір опозиція розпочала святкування. Логан вела репортаж протягом години без пригод.

З журналісткою були продюсер Макс Макклеллан, оператор Річард Батлер, єгипетський перекладач і відставний британський спецназівець, який працював її охоронцем.

Коли оператор перервав зйомку, щоб змінити батарейки в камері, єгиптянин-перекладач почув, як у натовпі почали говорити про те, що добре б стягнути з жінки штани. Він заявив своїм товаришам, що звідси треба йти. У цей самий момент, говорить Логан, все і почалося. Залишити площу вони не встигли - юрба з 200-300 єгиптян накинулася на Логан, відокремивши її від продюсера, оператора, перекладача і охоронця.

"Я не сумнівалася, що помру", - заявила Логан. За її словами, вона думала не тільки про те, що їй доведеться померти, але і про те, що це буде болісна смерть, яка буде тривати вічно.

"Довгий час вони ґвалтували мене руками", - розповіла жертва. Очевидці розповідали, як розлючений натовп, який гвалтував журналістку, кричала: "Жидівка, єврейка!".

Зазначимо, за день до цього Логан, яка насправді не має єврейського коріння, та очолювану нею групу журналістів єгипетські солдати безпідставно звинуватили в шпигунстві на користь Ізраїлю.

Врешті-решт група єгипетських жінок і солдатів пробилася до журналістки і звільнила її. Логан негайно повернулася в США, де провела чотири дні в лікарні.

Майже відразу ж жінка вирішила, що про все розповість. За її словами, те, що трапилося відкрило їй очі: раніше журналістка й гадки не мала про те, якому насильству і приниженню піддаються жінки в Єгипті і тому подібних країнах.

Після інтерв'ю, які Логан дала програмі 60 Minutes та газеті The New York Times, вона більше не буде публічно виступати на тему свого зґвалтування - за словами журналістки, вона не хоче, щоб її образ асоціювався з тим, що з нею сталося.

Лара Логан народилася 29 березня 1971 року в Дурбані (ПАР), де закінчила школу й університет. Працювала в ПАР радіоведучої і тележурналісткою. В даний час працює головним військовим кореспондентом CBS.

 

Источник: tsn.ua

 

Американська журналістка розповіла, як демонстранти у Каїрі ґвалтували її руками

EXMO affiliate program