Американський репер збирає гроші на супутник, щоб довести теорію пласкої Землі (Відео)

26 сентября 2017 г. в 18:41

Американський репер B.o.B. запустив краудфандінговий проект на платформі GoFundMe щоб зрозуміти, пласка Земля чи все ж має форму кулі.

У відео на сторінці проекту він назвав себе “Flat Earth B.o.B.” і розповів, що хоче запустити в космос “один або кілька супутників”, – передає “Еспресо“.

Мета репера – “знайти вигин” планети.

За даними організації Union of Concerned Scientists, на орбіті Землі вже працює 1 459 супутників. Агентства регулярно публікують знімки кулястої планети, але B.o.B. їм не вірить.

Він жартома пояснював: більшу частину фото робить урядове агентство NASA, а ефект вигину досягається за допомогою спеціальних лінз на кшталт тих, що використовуються в камерах GoPro.

На реалізацію проекту B.o.B. потрібно 200 тисяч доларів. До 26 вересня користувачі прислали йому близько 650 доларів. Хтось відзначив, що цієї суми вже вистачає: за 150 доларів можна запустити в стратосферу камеру.

– “Хочу побачити реаліті-шоу, в якому люди, які вважають Землю пласкою, намагаються знайти її край”.

– “Вони завжди запитують про експеримент, який можна зробити вдома. Ось він: зібрати грошей на супутник і відправити його шукати край планети ”

У січні 2016 року B.o.B. в своєму твіттері наводив аргументи, чому Земля пласка, а не куляста. У відповідь користувачі заявили, що репер “недостатньо високий, щоб побачити вигин”.

Пізніше до суперечки приєднався відомий астрофізик Ніл Деграссі Тайсон, який відзначив, що “відставання на п’ять століть” у поглядах ніяк не шкодить якості музики репера. B.o.B. записав трек “Flatline” про те, що відкрив людям очі на правду, але тепер за ним полюють спецслужби.

tabloid.informator

EXMO affiliate program