Американці створять в Україні аналог служби "911"

22 июля 2011 г. в 11:10

У США вже визначено компанію, яка за кошти американського бюджету розробить техніко-економічне обгрунтування проекту екстреної допомоги "112".

28.jpgМіністерство надзвичайних ситуацій має намір залучити американські компанії до створення системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112 - аналогу американської служби порятунку "911". Про це йдеться в повідомленні прес-служби МНС.

"Американські урядові структури і провідні компанії, що працюють у сфері попередження та управління надзвичайними ситуаціями, залучатимуться до створення в Україні системи екстрених телефонних дзвінків за єдиним номером 112", - йдеться у повідомленні.

Глава МНС Віктор Балога заявив, що у складі міжвідомчої делегації 13-20 липня відвідав з офіційним візитом США, де чиновники вивчали зарубіжний досвід реалізації подібних проектів і провів детальні консультації про можливості залучення урядових організацій США і компаній-виробників до створення системи екстреного виклику "112".

Балога підкреслив, що пріоритетною метою уряду є розвиток мережі "112" в чотирьох містах, що прийматимуть матчі чемпіонату Європи з футболу в 2012 році, а в перспективі - у всіх населених пунктах країни.

Він також заявив, що іноземні інвестори виявляють велику зацікавленність у створенні такої системи в Україні.

"Підсумки проведених у США переговорів показують, що американці будуть дуже активно боротися за право брати участь у розгортанні мережі "112" в Україні як в організаційному, так і в технологічному аспектах", - зазначив Балога.

У повідомленні сказано, що Агентство США з розвитку й торгівлі вже визначило компанію, яка за кошти американського бюджету розробить техніко-економічне обгрунтування цього проекту.

Міністр упевнений, що результати візиту в США дозволяють впритул підійти до початку робіт по створенню системи "112".

Нагадаємо, в січні Балога прогнозував, що система "112" почне працювати по всій Україні з 1 грудня 2015 року.

У липні Балога висловив упевненість, що служба "112" буде впроваджена в містах, які прийматимуть Євро-2012, до початку проведення турніру.

 

Источник: tsn.ua

 

Американці створять в Україні аналог служби "911"

EXMO affiliate program