Армія Росії втратила на Донбасі важливу військову техніку

8 января 2017 г. в 23:35

Збройні сили України за час війни на Донбасі збили половину російсько-ізраїльських безпілотників, які перебували на озброєнні Збройних сил РФ.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Військовий інформаційний портал.

Відзначається, що в квітні 2009 року Росія за $12 млн купила ліцензії на виробництво ізраїльських безпілотних літальних апаратів IAI Searcher-2. Спочатку були закуплені два оригінальних апарати, а 13 жовтня 2010 підписаний контракт вартістю $300 млн на складання Searcher-2 з ізраїльських комплектуючих на Казанському вертолітному заводі.

При цьому кількість поставлених для армії РФ апаратів не озвучувалася — за деякими даними передбачалося отримати 10 комплексів (всього 30 апаратів). Крім комплектуючих в контракт увійшло також технологічне обладнання, контрольно-перевірочні стенди та тренажерні комплекси, а також навчання технічного персоналу.

Локалізована російська версія, яка ніяк не відрізнялася від ізраїльської, отримала гучну назву "Форпост". Станом на 2015 рік, за неповними даними, комплекси перебували на озброєнні таких частин Збройних сил РФ:

В/ч 20924 (р. Коломна, Московська обл.) — 2 од;

В/ч 30866 (р. Черняховськ, Калініградской область) — 2 од;

В/ч 44936 (р. Будьонівськ, Ставропольський край і м. Моздок, Республіка Північна Осетія) — 2 од;

В/ч 49324 (р. Сєвєроморськ, Мурманська обл.) — 2 од;

В/ч 69262 (п. Єлізарове, Камчатський край) — 2 од.

З початком війни на Донбасі "Форпости" виявилися на сході України, підтримуючи дії бойовиків і російських підрозділів, які воюють проти сил АТО.

У період 2014 — 2016 років російські військові втратили на Донбасі як мінімум п’ять апаратів. Відзначається, що це тільки дані, підтверджені фото і відео. Відзначається, що всі "Форпости" мають тактичний номер формату 9хх і за характерними залишками легко ідентифікуються по фото і відео.

ONLINE.UA

Герой Новороссии устроил кровавую стрельбу в Москве

EXMO affiliate program