Армію терористів очолив генерал Іван Корсунь

19 сентября 2014 г. в 07:37

Про створення об'єднаної армії оголосили 16 вересня незаконні збройні формування самопроголошених "Донецької" та "Луганської" народних республік. Її очолить Іван Корсунь.


Мета — звільнення народів Новоросії та України від гніту нацистів і олігархів, відповідно до заяви. Її підписали п'ятеро польових командирів. Серед них комендант Горлівки Ігор Безлер на прізвисько Біс і командир батальйону "Восток" Олександр Ходаковський — колишній офіцер донецького СБУ. Решта — невідомі.


Іван Корсунь — один із контррозвідників "ДНР", за різними даними. Інформації про нього в інтернеті мало. У мережі є інтерв'ю від 20 липня російському сайту news-portal.dn.ua. Там розповідає, що без об'єднання в одну країну "ДНР" і "ЛНР" не мають майбутнього.


— Ополченцы — это не ряды крылатых ангелов, присланных небесами вершить правосудие. Они такие же люди, как и все. Это жители бывших Донецкой и Луганской областей, взявшие оружие. В ополчение на первых порах пришло много криминальных элементов, потому что увидели перспективу нарушать закон, прикрываясь революционной необходимостью. Такая ситуация характерна для любой революции в мире, — каже.


— Судя по всему, данный главнокомандующий будет командовать лишь группировкой, противостоящей Александру Захарченко (прем'єр-міністр "ДНР". — "ГПУ"), Владимиру Кононову (міністр оборони "ДНР". — "ГПУ"), Хмурому (справжнє ім'я Сергій Петровський, начальник розвідки "ДНР". — "ГПУ"). На лицо открытый и вышедший в публичное поле раскол между группировками полевых командиров, — коментує призначення Ігор Гіркін, міністр оборони так званої Новоросії.


Призначення Івана Корсуня є незаконним, вважає колишній депутат-"регіонал" Олег Царьов. Він — так званий спікер парламенту "ДНР" і "ЛНР". Хто такий, не знає.


У четвер бойовики "ДНР" затримали Корсуня. Він дає свідчення.

 

По материалам: Газета

EXMO affiliate program