Автівку харківських волонтерів підпалили на замовлення Кернеса

18 апреля 2015 г. в 13:41

На Великдень волонтерів Харкова чекав неприємний подарунок – о 4 ранку невідомі підпалили машину членів волонтерської ініціативи «Громадська варта Харкова».


1137.jpgЗгорілий військовий джип був знаковим для волонтерів, оскільки приймав участь у багатьох громадських акціях, таких, як блокування мерії, відвезення вантажу в зону АТО та навіть захист зелених насаджень. Підпал відбувся шляхом лиття бензину на капот автівки. Пожежна служба була викликана сусідами, які відчули запах диму. На щастя, пожежні відреагували швидко, та джип не вдалося врятувати, наразі він не підлягає відновленню. Зараз волонтери шукають іншу машину для відправки допомоги на фронт. Також постраждало особисте авто одного з волонтерів, яке допомагало активістам з часів Майдану. Зараз на ремонт для другої машини збираються кошти. Нагадуємо, що відповідальність за скоєний злочин взяли на себе так звані «харківські партизани-сепаратисти».


Проте Інформатор вирішив провести власне розслідування та звернувся за коментарями до самих волонтерів.  Координатор «Варти» Дмитро Олійник розповів, що сепаратисти лише вирішили привласнити собі такий сумнівний «подвиг», або ж просто прикривають справжніх винуватців – людей мера Харкова Геннадія Кернеса (відомого по прізвиську «Гепа»).


Так звані «партизани» – всього лише члени колишнього клубу по боям без правил під назвою «Оплот», куратором якого була довірена особа Кернеса на ім’я Євген Жилін.  Мотив злочину – примітивна помста. Вночі активісти Харкова зруйнували та вивезли з міста декілька рудиментів  – пам’ятників радянського часу. Через пару годин авто були підпалені, а зранку з’явилося повідомлення від сепаратистів.


Проте настрої в Харкові досить патріотичні – Дмитро розповів про те, що активісти тримаються гідно та готуються до будь-яких ситуацій. Так, сьогодні в центрі Харкова відбулася акція збору гуманітарної допомоги для бійців АТО, яку підтримали сотні місцевих жителів. Завтра партія одягу,харчів,цигарок та інших необхідних на фронті речей відправить в зону АТО – у Широкіно та Піски. Під час акції також прикрасили прапорами центральну площу міста, у чому харків’яни та їх колеги-львів’яни взяли безпосередню участь. Вішати жовто-сині стяги допомагали сестра та батько Володимира Парасюка. Всі бажаючі могли принести речі для солдат та свої щирі вітання.

 

EXMO affiliate program