Басейн, кріосауна та “душ вражень”: журналісти показали нову резиденцію Лукашенка за 14,5 млн доларів (ВІДЕО)

21 сентября 2023 г. в 11:30

Розслідувачі виявили нову резиденцію Олександра Лукашенка в центрі Мінська. На руках в Об’єднання колишніх білоруських силовиків BELPOL опинилися детальні плани, дизайн-концепції та кошториси, які підтверджують, що цю резиденцію будували саме для Лукашенка. Її вартість оцінюють майже в 14,5 млн доларів, повідомляє uatv.ua.

Усе в мармурі, колони теж присутні й два дивани, з якими все ніяк не могли визначитися.

За даними розслідувачів BELPOL, вартість диванів на першому поверсі нової резиденції самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка перевищує 25 тис. білоруських рублів. Це близько 10 тис. доларів. На поверсі — кімнати для охорони, водіїв, а також пункт пропуску з металодетекторами російського та американського виробництва. Їхня ціна — 39 тис. доларів.

На основі отриманих документів розслідувачі створили детальну візуалізацію резиденції. У басейні є окрема VIP-зона і “доріжка Кнейпа”.

“Ця доріжка передбачає чотири ванночки для ніг із контрастними температурами та масажем ступень”, — розповідають автори розслідування.

Поруч із басейном — два джакузі, кріосауна, парна і хамам, снігогенератор, масажний кабінет, два “душа вражень”.

“Знайомтеся — “душ вражень “Тропіка” і “душ вражень “Сибірська ніч”. Для закупівлі двох душів із музикою диктатор обікрав народ на 93 тис. рублів (понад 1,05 млн грн, — ред.)”, — ідеться в розслідуванні.

На другому поверсі резиденції Лукашенка — робоча зона. Тут розміщені приймальні, зали для переговорів, пресцентр, конференц-зал.

На план-схемі третього поверху позначено обідню залу на 28 осіб, кімнату для запрошених, сервірувальну, приміщення для покоївок, серверну, кімнату охорони та чергового ад’ютанта. І “вишенька на торті” — зал нарад зі стельовим вітражем, який обійшовся у 225 тис. білоруських рублів (понад 2,5 млн грн).

На четвертому поверсі резиденції — процедурний кабінет і окремі кімнати для особистого лікаря та охоронця. За даними розслідувачів, у процедурному кабінеті основний акцент зроблено на апаратуру фізіотерапевтичної спрямованості.

Разом, заявляють розслідувачі BELPOL, на резиденцію Лукашенка було витрачено майже 14,5 млн доларів. Це вартість реконструкції об’єкта, а не будівництва з нуля. За даними білоруського інтернет-видання “Дзеркало”, наразі Олександр Лукашенко володіє більш ніж 17 резиденціями-палацами.

EXMO affiliate program