Бив та копав ногами: поліція Рівненщини відкрила провадження через побиття учня вчителем фізкультури

17 сентября 2023 г. в 11:20

Інцидент між вчителем та учнем стався у Рівненському районі 14 вересня. Під час перерви 35-річний вчитель фізкультури побив учня 9-го класу. У поліції відкрили кримінальне провадження за цим фактом.

Як повідомила Нацполіція у Рівненській області, відео з побиттям школяра виявили під час моніторингу соціальних мереж.

Конфлікт між учнем та вчителем призвів до побиття дитини: що кажуть у ліцеї

Відео інциденту опублікували у спільноті "Типове Березне" в Instagram. Подія сталась у Прислуцькому ліцеї села Хотин Рівненської області.

На кадрах видно, що учень присів, а дорослий чоловік завдає дитині ударів – спершу рукою в область спини, а потім двічі – ногою. Що саме стало причиною конфлікту, з відео встановити неможливо.

Директор Прислуцького ліцею Сергій Манюк у коментарі "Суспільному" повідомив, що наразі вчитель фізкультури відсторонений від роботи, коментувати щось додатково він відмовився, посилаючись на слідчі дії.

У ліцеї про колегу кажуть, що не спостерігали за ним агресивної поведінки, а його друг сказав, що шокований побаченим на відео. Ще одна вчителька критикувала учня, якого побив пелагог, мовляв, він не надто добре готується до уроків, а поведінка викликає запитання.

У Рівненській ОВА прокоментували інцидент, зазначивши, що ряд служб займається розслідуванням.

"Цей прецедент не має аргументів виправдання. Ні обґрунтування на події, ні на час. Повага до гідності прав, свобод і законних інтересів всіх учасників освітнього процесу є беззаперечним обов'язком вчителя. За невиконання якого педагог несе відповідальність", – прокоментував директор департаменту Петро Коржевський.

Побиття учня на Рівненщині: поліція відкрила кримінальне провадження

Побачивши відео побиття, на місце події виїхали працівники ювенальної превенції Рівненського РУП та слідчо-оперативна група ВП № 4 з міста Березне.

Правоохоронці встановили, що напередодні близько 13 години під час перерви вчитель фізичного виховання, 35-річний березнівчанин, підійшов у класі до 14-річного жителя села Хотин, учня 9 класу, та на очах в однокласників наніс йому два удари ногою в область тулуба.

"За фактом нанесення умисного легкого тілесного ушкодження дізнавачі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 125 КК України. У рамках кримінального провадження тривають слідчі дії", – повідомив відділ комунікації поліції Рівненської області.

https://expres.online

EXMO affiliate program