Б'ють, катують і навіть розстрілюють: життя у "ЛНР" і "ДНР" (ВІДЕО)

28 апреля 2016 г. в 22:44

Люди починають розуміти, що "ДНР" та "ЛНР" - це бандитські організації. Тож багато хто намагається повернутися в Україну, але зробити це не так легко, адже бойовики невдоволених залякують, б`ють, кидають в ями.

- Вони нас за людей не вважають. Обіцяли - дамо працювати, отримувати будете стільки квартир, але це все просто обіцянки, - розповідає колишня поплічниця бойовиків Надія.

Операція зі звільнення Надії тривала всього 20 хвилин, а готувалися до неї кілька тижнів. З Надією обговорили час і місце переправи через річку. На операцію вийшли три бійці СБУ: переговорів - мінімум.

Відбувалась операція при цілковитій таємниці і при повній тиші, адже річка прострілюється. Чи не було стеження за Надією досі невідомо.

Вже на безпечній території жінка розповідає. У бойовиків працювала два роки: прала одяг, готувала їжу. Пішла, бо обіцяли гроші. Але сталося інакше.

Таких як Надія, які працюють на бойовиків - сотні. Хочуть повернутися додому, однак бояться, адже бойовики, коли дізнаються про це - не відпускають.

Тепер жінку везуть у поліцію писати явку з повинною. Про свою подальшу долю Надія знає, але хоче додому, там на неї чекає мама. Як стрічатимуть Надію вдома односельці вона не знає. Але радості не приховує.

Та й українці доводять, попри війну, смерті та руйнування, готові пробачити багато, аби більше не стріляли.

fakty.ictv.ua

EXMO affiliate program