Бойові дії на Донбасі припиняться - експерт

16 сентября 2014 г. в 00:08

Нові закони щодо Донбасу зупинять бойові дії - експерт.

 

 

Українська влада таким чином намагається зберегти людські життя, вважає Кость Бондаренко.

 

Закони президента Петра Порошенка про особливий статус деяких районів Донбасу та амністії сепаратистів, підтримані Верховною Радою, були прийняті для того, щоб зупинити бойові дії і зберегти життя як військовим, так і мирним громадянам. Таку думку висловив голова Інституту української політики Кость Бондаренко.

 

"Зрозуміло, що ці закони були попросту необхідними для того, щоб перестала литися кров і перестали стріляти один в одного. Навіть радянська влада, недивлячись на кривавий сталінський режим, оголошувала амністію для людей, які перебували в лісах і були зі зброєю в Українській повстанській армії. Тому я вважаю, що амністія - це правильне рішення", - пояснив Бондаренко

 

Водночас, політолог вважає, що прийняті закони докорінно не вирішують ситуацію на сході країни. Для цього, за його словами, потрібні глибинніші реформи і взаємодія з Києвом.

 

Експерт також не виключає, що частина сепаратистів може відкинути прийняті українською владою закони.

 

"Хтось прийме, хтось ні. У кожної сторони є більш помірні і більш радикальні крила, з більш помірними можна знайти спільну мову, з більш радикальним ні", - сказав Бондаренко.

 

Раніше повідомлялося, що народні депутати підтримали ініційовані президентом України Петром Порошенком законопроекти про особливий статус деяких районів Донбасу та амністії учасників подій на сході країни. За законопроект про введення особливого порядку самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей терміном на три роки проголосувало 277 парламентарів, при необхідному мінімумі в 226 голосів.

 

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада обговорювала законопроекти про особливий статус Донбасу та амністію для сепаратистів в закритому режимі.

 

 

Водночас, під будівлею парламенту проходять мітинги - один за люстрацію, другий - з вимогою не приймати закон про особливий статус без публічного обговорення.

 

 

 

По материалам: politic.kiev.ua

EXMO affiliate program