Бойовик в Слов’янську зняв маску і зізнався: він з ГРУ Источник: Бойовик в Слов'янську зняв маску і зізнався: він з ГРУ

24 апреля 2014 г. в 20:12

Журналіст російського видання Нова газета побував в містах, які контролюють сепаратисти. У Слов’янську один з «зелених чоловічків» сказав, що сам він спецназівець з Рязані, на Донбасі «допомагає братському народу».


Про це пише у своєму репортажі із Слов’янська журналіст Нової газети Павло Каныгин. Відмітимо, що він представляє російське видання ліберальної спрямованості.

Видання пише, що з шевроном у вигляді чи то вовка, чи то собаки і АК напереваги тут ходить всякий, хто називає себе добровольцем-ополченцем. На питання, як довго вони тут пробудуть, хлопець в камуфляжі відповів, що як мінімум до референдуму.

Один з «зелених чоловічків» зняв маску і розповів, що звуть його Роман, сам він з Рязані, а до подій в Донбасі два місяці прожив в Криму.

Свого товариша по зброї Роман називав Фіксом. Фікс маску знімати не захотів. «А Фікс — це ваш друг-ополченець»? — запитав журналіст солдата. «Та не ополченці ми, — не витримав раптом Роман. — Ми спецназ ГРУ. Скільки вже можна».

Тим часом, «ополченці» на трофейних БМД промчали по головній вулиці Слов’янська і, в’їхавши на площу, зробили декілька «поліцейських розворотів». Блакитноокий солдат в масці відмітив, що ця старизна 70-х років, в Росії такої техніки давно немає.

«Все одно по багатьох видах є сильне відставання від США. Наприклад, в авіації., -провокационно заявив журналіст, чим розсердив солдата: «Та ти про наш Т- 50 шануй! Відставання є! Скоро ці літаки на . літатимуть над Вашингтоном»!

Потім обурений блакитноокий ополченець замовк і дістав з кишені масивний тачскрин. «У Рязані плюс десять і дощ», — сказав він сам собі, неначе заспокоюючись.

«Одним словом, чудеса. Ополченці, які ще учора старанно відтворювали східно-український акцент, раптом заговорили на чистому росіянинові. А по упевненій і навіть розслабленій поведінці можна було і зовсім сказати, що відрядження в Слов’янськ для них — щось подібне до відпустки. І вже тим більше зовсім не перший їх визвольний опір», — резюмує свої враження від Слов’янська репортер Нової газети.

 

 
По материалам: zelen 
EXMO affiliate program