Бойовики підтягнули на передову засоби ППО і важку техніку

2 ноября 2018 г. в 00:01

Російсько-окупаційні війська на Донбасі вживають заходів щодо протидії українським беспилотникам, які не тільки ведуть розвідку, а й часом усмиряють бойовиків за обстріли позиції української армії. Противник підтягнув на передову засоби ППО. Про це повідомив в Facebook координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Підрозділам "1-го і 2-го АК" надійшов наказ обладнати додаткові пости повітряного спостереження, а також більш активно використовувати підрозділи РЕБ (радіоелектронної боротьби) проти безпілотників ЗСУ.

"Також з метою боротьби з БПЛА на цілому ряді ділянок окупанти висунули на першу лінію засоби ППО (протиповітряної оборони). В основному це ЗРК типу 9К35 "Стріла-10М", ПЗРК і ЗУ-23-2. Поява цих засобів відзначається в районі Первомайки, північних околиць Горлівки, на північ від Авдіївки, основна частина відзначається в районі Світлодарської дуги", - йдеться в повідомленні.

Тимчук зазначає і посилення тактичної групи бойовиків в районі Бахмутської траси - там фіксувалося перекидання бронегрупи окупантів в сторону Сентянівки через Петровеньки.

"Працівниками Державтоінспекції зафіксовано як мінімум шість танків і не менше п'яти інших ББМ (БМП і МТ-ЛБ). Окупанти перекидали бронетехніку в сутінках і вночі, намагаючись приховати значне посилення своїх підрозділів в даному районі. Швидше за все, це буде резервна (ударна) група на випадок "прориву ЗСУ", або ж для власних активних дій", - відзначили в ІС.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program