Бойовиків "ДНР", які по-звірячому вбили школяра, засудили до довічного ув'язнення

11 ноября 2017 г. в 02:36

Трьох убивць – Юрія Москальова, Максима Сухомлинова і Вадима Погодіна – заочно засудили довічного ув'язнення.

Вони влітку 2014 року після катувань застрелили підлітка із жовто-синьою стрічкою неподалік Донецька. Усі засуджені перебувають за межами України. Їх розшукує Інтерпол. Колегія суддів постановила, що убивці мають виплатити матері Степана Чубенка по 1 мільйону гривень відшкодування моральної шкоди. Захист подаватиме апеляцію на рішення першої інстанції. Рішення у справі винесли у переддень Дня народження убитого.

Суд тривав понад 2,5 роки. Колегія з трьох суддів розглядала його заочно. Для матері вбитого Сталіни Чубенко це ще не кінець її походу за справедливістю.

Цей вирок показав, що Україна своїх людей в біді не покине, що за несправедливо вбитого громадянина України встав суд і суспільство. Це тільки початок. Тепер завдання правоохоронних органів, Інтерполу і російських органів знайти вбивць, затримати і екстрадувати, – заявила жінка.

Захисник Вадима Погодіна заявив, що найімовірніше будуть подавати апеляцію через те, що значна частина матеріалів розслідування побудована саме на свідченнях очевидців. Він вважає, що цього недостатньо, щоб звинувачувати його підзахисного у вчиненні цого злочину.

"Яким чином він з відстані 60 метрів чув розмови і бачив все? Теж викликає багато сумнівів. Тому, я думаю, що будемо подавати апеляцію", – зазначив захисник Андрій Туренов.

Факт вбивства школяра підтвердили і самі терористи.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program