Британські літаки розбомбили найбільше в Лівії нафтове родовище

7 апреля 2011 г. в 10:23

Авіація Британії пошкодила трубу, що зв'язує найбільше в Лівії родовище з нафтовим терміналом на березі Середземного моря.


Британські літаки розбомбили найбільше в Лівії нафтове родовище Про це повідомив заступник міністра закордонних справ джамахірії Халед Каїм. За його словами, під час авіанальоту загинули троє охоронців родовища, ще декілька людей отримали поранення.

Каїм пояснив, що внаслідок удару було пошкоджено трубу, що зв'язує це найбільше в Лівії родовище з нафтовим терміналом на березі Середземного моря.

Нагадаємо, 6 квітня танкер з першою партією нафти, що експортується лівійськими повстанцями, вийшов із підконтрольного їм порту Тобрук. Це перша експортна операція з лівійською нафтою за останні 18 днів.

Раніше глави держав і урядів 27 країн Євросоюзу схвалили заборону на імпорт нафти та газу з Лівії. Як повідомив голова Європейської Ради Херман ван Ромпей, нові санкції були прийняті для того, щоб прибуток від експорту нафти та газу не надійшов режиму Каддафі.

22 березня санкції також наклало Міністерство фінансів США. Вашингтон заморозив активи 14 фірм, контрольованих Національною нафтовою корпорацією Лівії, в тому числі Arabian Gulf Oil Company, Ras Lanuf Oil and Gas Processing Company і Waha Oil Company, повідомляє ТСН.

Громадянам та організаціям у США було заборонено вести справи зі згаданими в документах Мінфіну лівійськими нафтовими компаніями. Цей крок викликаний побоюваннями, що доходи від продажу нафти можуть піти на фінансування бойових підрозділів, лояльних Муаммару Каддафі.

Нагадаємо, в середині лютого в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою відставки Каддафі, що керує країною понад 40 років, які згодом переросли у громадянську війну між урядовими силами і повстанцями. Лівійський лідер неодноразово заявляв, що виступи організувала "Аль-Каїда", і він не має наміру йти у відставку.

19 березня коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - після відповідної резолюції ООН почала завдавати ракетних ударів по території Лівії. Операція міжнародної коаліції отримала назву Одіссея. Світанок. За інформацією лівійської влади, внаслідок авіаударів загинуло близько 100 мирних жителів.

29 березня в Лондоні відбулася конференція, на якій представники 40 країн і міжнародних організацій погодилися продовжувати повітряні бомбардування лівійської території доти, доки Каддафі не підкориться резолюції ООН і не припинить насильство стосовно цивільного населення.

 

Британські літаки розбомбили найбільше в Лівії нафтове родовище

EXMO affiliate program