Через два роки в Україні введуть електронні паспорти

14 апреля 2011 г. в 14:29

Вже через два роки українці зможуть отримувати електронні паспорти, переконаний глава Держагентства з питань науки та інновацій Володимир Семиноженко.

 

"Проект щодо єдиної соціальної картки уже почав реалізовуватись в Україні. Мова йде про те, що кожен громадянин незабаром матиме електронний документ. Він дозволятиме вирішувати не лише питання щодо субсидій та пільг, а й реалізовувати інші важливі функції, наприклад, здійснення платежів", - розповів чиновник.

"Я думаю, що у повному обсязі ця програма запрацює уже на протязі двох років. Соціальна картка буде виконувати роль повноцінного електронного паспорта", - наголосив він.

Семиноженко припустив, що уже за рік-півтора кожен громадянин України, можливо, матиме свій електронний підпис.

"Кожен зможе через свій мобільний телефон чи комп'ютер заплатити за будь-яку послугу чи отримати інформацію. Він матиме таку ж легітимність, як підпис, чи документ, затверджений у нотаріуса. Сьогодні, на жаль, така система ще не створена, але концептуально вона уже прийнята урядом як стратегія електронного урядування в Україні", - пояснив Семиноженко.

Тим часом вже цього року в Києві планують запровадити соціальний проект "Картка киянина". Картка надасть киянам додаткові пільги з оплати проїзду в міському транспорті, послуг муніципальної лікарняної каси, надасть знижки в комунальних аптеках.

 

Источник: unian.net 

 

Через два роки в Україні введуть електронні паспорти 

 

 

EXMO affiliate program