Через кредит на телефон у жінки відбирають квартиру на Київщині (відео)

20 марта 2017 г. в 18:31

Чи знаєте, чого вам може коштувати несплачений борг? Навіть невеликий? Наприклад, кредит на мобільний телефон? На Київщині відбувся прецедент - виконавча служба продала трикімнатну квартиру жінки, що не сплатила банку кредит - всього три тисячі гривень. Вона брала ці гроші більше десяти років тому і навіть про це забула. У яких випадках банк не має права нічого від вас вимагати?

У цю історію майже нереально повірити, але це - правда. Все почалося 11 років тому - зі звичайного споживчого кредиту на телефон.

Згодом із хлопцем розійшлися. Ольга була впевнена, що кавалер сплатив ті 3100 гривень за новий телефони. Минуло 9 років - вона вже й забула про цю історію. Аж тут зателефонували з банку й повідомили про величезний борг.

Виявляється, виконавча служба вже продала квартиру Олени. Удвічі дешевше за ринкову ціну - за 550 тисяч гривень. 39 повернули банку і взяли за послуги, решту тепер хочуть повернути Ользі. Такого сюрпризу жінка не чекала навіть у страшному сні! Банк подавав на неї в суд, виграв справу, продав квартиру, а Ольга навіть про це не знала! У Бориспільській виконавчій службі проблеми не бачать. Кажуть - діяли цілком законно.

Юрист говорить про кричуще порушення: мовляв, у жінки, взагалі, не мали права нічого забирати. Бо термін позовної давності за кредитними боргами становить 3 роки, а банк звернувся до суду аж за 8.

Чому ж у суді закрили на це очі? Адже того ж 2014-го в аналогічній справі боржник, який програв усі попередні інстанції, виграв Верховний суд. Саме тому, що попередні суди не врахували термін позовної давності. Ольга та її юрист уже подали відповідний позов і хочуть повернути квартиру та скасувати борги.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program