Чи буде загострення на Донбасі: в Україні розкрили плани Путіна

3 декабря 2017 г. в 00:08

Політичний аналітик Андрій Бузаров вважає, що найближчим часом президент РФ Володимир Путін не буде загострювати ситуацію на Донбасі, а буде далі "імітувати" переговори.

"Я думаю, що Путін не буде зараз загострювати ситуацію. Я повністю переконаний, що не буде військового загострення на Донбасі. І Путіну зараз невигідний ніякої конфлікт, оскільки все це буде заважати образу миротворця, який дуже успішно вибудовує його найближче оточення і російські ЗМІ" , - розповів він.

Також, вважає Бузаров, найближчим часом не варто очікувати повноцінного врегулювання ситуації на Донбасі.

"У найближчі місяці політика РФ буде спокійною. Але при цьому не буде тенденції до повноцінного врегулювання конфлікту на Донбасі. Ми не бачимо цю тенденцію. Всі ці переговорні процеси - зустріч Путіна і (президента США) Трампа, зустрічі (представника президента РФ Владислава) Суркова і (спецпредставника США Курта) Волкера - швидше за все, спрямовані на імітацію переговорного процесу по Донбасу", - зазначив він.

Аналітик також відзначив, що тема України не є пріоритетною в переговорах Трампа і Путіна.

"І якщо ми говоримо вже про Путіна і президента США Дональда Трампа, то для них набагато важливіше зараз знайти консенсус щодо Сирії, по КНДР, але ніяк не по Україні. Тому я думаю, що тема України не є пріоритетною у відносинах Трампа і Путіна. вона є важливою щодо Суркова і Волкера, але видно, що поки консенсус неможливий", - розповів Бузаров.

Надзвичайні новини

EXMO affiliate program