Чим нова патрульна поліція відрізняється від ДАІ: цікавинки (Відео)

16 июня 2017 г. в 20:43

Повернення до ДАІ чи – новий експеримент? Старі традиції чи іновації? Ефективність закону чи влада хабарів? Якщо хтось із водіів не знає, розповідаю: в Украіні стало більше патрульних! Та не звичайних, а нових – дорожних. Пильнуватимуть – траси. Як колись. Та от чи не переймуть нові полісмени брудні звички екс-колег із сумнозвісної державтоінспекції? Спробуємо розібратися разом

90-й кілометр траси Київ-Чоп. Здавалося б, нічого особливого:працює наряд патрульних у яскравих жилетах. Поруч красується новий, ще цілий Хюндай, із проблисковими маячками. Але тепер це не просто поліцейські, а дорожні патрульні.

Таких як Микола – поки лише 70 на всю країну. Відсьогодні дорожні патрульні пильнують головні траси національного та міжнародного значення. Але коли поліцейського порівнюють із даішником – ображається. І переконує – його зброя – не жезл, а сучасні технології. Спрацювала система Рубіж. А це означає, що у поле зору відеокамери потрапив проблемний автомобіль? Патрульний теж може зупинити автомобіль. Але не просто на свій смак, як це раніше робили державтоінспектори. Є конкретні умови. Микола Михайлюк співробітник дорожньої патрульної поліції:”Коли водій порушив правила дорожнього руху. Друге – коли ненадійно закріплений вантаж на автомобілі, коли є підстави вважати, що транспортний засіб перебуває у розшуку – якщо звукові або світлові сигнали на автомобілі встановлені неправильно. Також якщо державний виконавчий орган наклав заборону на транспортний засіб

Чим же тоді дорожні патрульні будуть відрізнятися від колишніх даівців? Олексій Білошицький- заступник керівника патрульної поліції України: “Патрульні екіпажі не стоять на місці. Як це було раніше. Вони патрулюють визначену ділянку траси перебуваючи у постійному русі. У 90 % часу вони патрульний екіпаж перебуває у русі”. І на відміну від попередників з білою портупеєю будуть слідкувати за порядком не лише на посту. Олександр Гуменюк -Керівник управління патрульної поліції Житомира:”Їхня задача буде також реагувати на повідомлення як кримінального так і адміністративного характеру, припиняти правпорушення Це буде прилегла територія безпосередньо до автодороги.

Ще керівники божаться – засідок у кущах їхні підлеглі влаштовувати не будуть. І в недалекому майбутньому обіцяють встановити на патрульні авто новітні швидкісні радари”.

nnovosti.info

EXMO affiliate program