Чиновники натякають на хабар – телефонуйте до міліції

25 марта 2011 г. в 10:40

В оригінальний «бізнес» перетворила свою посаду заступник директора одного з комунальних підприємств Перевальського району, що на Луганщині.

 

Саме від неї залежало, як швидко буде зроблений ремонт у квартирах громадян, які проживають у багатоповерхових житлових будинках. Звичайно, оскільки бажаючих відремонтувати своє житло було досить багато, то для отримання такого «задоволення» утворилася навіть черга.

 

Однак для того, щоб не чекати, поки настане довгоочікуваний час, керівник комбінату пропонувала черговикам за певні суми прискорити рішення цієї проблеми. Пані була затримана працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Луганській області в своєму робочому кабінеті на «гарячому» в момент одержання хабара в сумі 1 тисяча гривень від пенсіонера за проведення позачергового ремонту в його квартирі.


Під час оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили, що в її «послужному списку» є ще два аналогічні епізоди: ще один чоловік «позолотив» їй ручку також 1000 гривнями, а «вдячність», яку вона «викачала» ще з одного мешканця багатоповерхівки, була ще більшою та сягнула 15 000 гривень. У відношенні заповзятливої пані-керівника порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 368 КК України. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з конфіскацією майна.


Оперативники УДСБЕЗ УМВС України в Луганській області зафіксували також факт отримання хабара начальником дільниці однієї з державних шахт. Посадовець вимагав десять тисяч гривень від водія гірничопрохідницької машини в обмін на делікатну послугу - не інформування керівництва підприємства про факти прогулів, що могли стати причиною його звільнення з роботи.


У відношенні начальника дільниці порушено кримінальну справу за статтею 368 КК України.


Робота підрозділів служби ДСБЕЗ у виявленні хабарників триває. Луганські правоохоронці просять: якщо вам відомі факти вимагання чиновниками хабарів, не баріться, і телефонуйте за такими номерами:  (0642) 55–94–24 і ( 0642) 55–91–45.

 

Чиновники натякають на хабар – телефонуйте до міліції

EXMO affiliate program