ДАІ попереджає водіїв: в Угорщині змінилися правила дорожнього руху

6 мая 2011 г. в 16:01

З 1 липня в Угорщині у деяких пунктах правил дорожнього руху будуть зміни. У разі вчинення порушень водій виплатить штрав від 54 дол. до 1640 дол

Державна автомобільна інспекція України попереджає водіїв про зміну з 1 липня цього року деяких пунктів в угорських правилах дорожнього руху.


Зміни стосуються порушення таких правил дорожнього руху: перевищення дозволеної швидкості руху; невикористання ременів безпеки; заборона руху (проїзд, незважаючи на заборонний знак); заборону вживання алкогольних напоїв водієм.

У разі вчинення вищевказаних порушень офіційна особа може зобов'язати порушника виплатити штраф у розмірі від 10 000 форинтів (близько 54 доларів) до 300 000 форинтів (1640 доларів) на місці без винесення рішення компетентним органом.

При цьому до сплати визначеного штрафу з метою забезпечення сплати транспортний засіб може бути затриманий без прийняття окремого рішення.

Компетентний орган зобов'язаний поінформувати водія в письмовій формі угорською, англійською, німецькою або російською мовою про накладення штрафу і про місце і маршрут до місця утримання автомобіля, а також про подальші процесуальні дії.

Одночасно з рішенням про затримання транспортного засобу, технічний паспорт транспортного засобу, разом з розпискою прийому-передачі, яка видається водієві транспортного засобу на період затримання, передається компетентному органу.

Якщо протягом трьох днів після закінчення встановленого терміну часу особа не забере технічний паспорт транспортного засобу, виданий компетентними органами іноземної держави, то він направляється до органу видачі.

"Якщо під час дорожньої перевірки виявиться, що водій чи власник транспортного засобу має несплачений адміністративний штраф, то компетентний орган здійснює затримання транспортного засобу", - відзначили в ДАІ.

 

Источник: clipnews.info

 

ДАІ попереджає водіїв: в Угорщині змінилися правила дорожнього руху

EXMO affiliate program