Дейнега про «ДНР» і «ЛНР»: «ракова пухлина, з якої навіть біопсію взяти не можна» (Відео)

19 августа 2017 г. в 10:12

Так звані «ДНР» і «ЛНР» — це абсолютні маріонетки Кремля і без Росії вони не життєздатні. Про це в інтерв’ю сайту «Апостроф» сказав український волонтер Віталій Дейнега.

Він зазначив, що Росія може ще тривалий час підтримувати ці самопроголошені псевдореспубліки, однак їх життєздатність повністю залежить від Кремля.

«Поки вони нагадують нову ракову пухлину, з якої ще навіть біопсію взяти не можна. Тому ти змушений чекати і дивитися — буде вона зростати, не буде, що з нею буде відбуватися далі», — сказав Дейнега.

Він підкреслив, що так звані глави псевдореспублік на окупованому Донбасі — також повні маріонетки.

«Захарченко якусь міць має? Він без російської армії, без їх літаків, які у нас літають уздовж кордону постійно, ні на які серйозні дії не здатний. І, насправді, далеко не факт, що ці літаки йому теж допоможуть», — сказав волонтер ЗСУ.

Від заяв, які робить час від часу Захарченко, «в Москві за голови хапаються», констатував Дейнега і пояснив, що Захарченко поводить себе так само, як Путін.

«Коли ти не можеш нічого зробити, не можеш людям життя поліпшити — ти можеш, принаймні, казки розповідати. Це те, що робить російський режим останні роки три, а то й довше. Путін людям замість холодильника поставив телевізор», — сказав український волонтер.

Віталій Дейнега також зазначив, що зараз у війні на Донбасі — партитет сил: українські війська не можуть вибити бойовиків із Донецька чи Луганська, а бойовики не можуть захопити Слов’янськ чи Лисичанськ.

Такий паритет і час грає на руку Україні, впевнений волонтер.

EXMO affiliate program