Депутат Львівської облради хоче заборонити у сільській школі факультатив з російської мови

25 октября 2011 г. в 13:50

Обранець вже кілька разів піднімав це питання на місцевих сесіях.

9.jpg
Ні російській мові в українських школах – цю думку депутат львівської облради висловлює на сесії вже втретє. Щоправда протестує він проти додаткових занять лише в одній школі – його рідній - у селі Дунаїв. До вимог депутат ще ніхто не дослухався, а тим часом, каже він, факультатив російської шкодить інтересам всієї держави.

Остап Канака – депутат Львівської облради:
Для нас українців, російська мова – це ще й мова Сталіна, Берії. Ця русифікація може загрожувати, навіть, втраті території України, втраті цілісності України

Галина Володимирівна працює у Дунаївській школі вже 15 років, стільки ж веде й факультатив з російської. Каже – зараз на цей курс ходить 17 учнів. Але вчителька не може зрозуміти, чому її улюблений учень (а тепер депутат)  налаштований проти неї та школи.

Депутат  каже – проблема не в школі, а у факультативі. Мовляв, створили його похапцем і батьки не знали за яку мову підписувалися.

Після заяв депутата  у Дунаївській школі було чимало перевірок, але жодна з них не виявила порушень і причин для закриття факультативу не знайшла.

Колишня вчителька депутата  радить йому не перейматися, що вчать діти, а приїхати й подивитися – якою стала школа з того часу, як він був тут востаннє.

Галина Горбут – читає факультатив з російської мови:
Амбіції Остап Тарасович тут нехай тримає при собі. Нехай він краще приїде в нашу школу і подивиться на чому сидять його вчителі, які вчили його 10 років

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

 

Депутат Львівської облради хоче заборонити у сільській школі факультатив з російської мови

EXMO affiliate program