Директор Торезького інтернату підмінив хвору дитину на здорову

6 марта 2011 г. в 16:40

Діти в дитячому будинку в Торезі таки голодують, стверджують правозахисники. Просто тих діток, про які писала The Sunday Times, кудись заховали, а показують інших.


Директор Торезького інтернату підмінив хвору дитину на здоровуОцього Максима сфотографувала Sunday Times. Під виглядом дитини, згаданої у викривальній статті "The Sunday Times" про дитячий будинок в Торезі, журналістам показали іншу, яка їсть самостійно і не має проблем з харчуванням.

Про це повідомила Олена Горгадзе-Кузнєцова, PR-менеджер мережі дитячих правозахисних центрів.

"Спілкуючись з Терезою Філлмон в скайпі, я запитала чому кажучи про виснаження дітей у Торезькому інтернаті вона привела в приклад саме Толіка і Максима. Вона відповіла, що їм загрожує голодна смерть і тоді я відправила фото того Максима, якого журналістам показав директор інтернату Васякін, пояснюючи, що хлопчик відгодований, а пані Філлмон бреше.

 

У відповідь Тереза Філлмон прислала мені фото того Максима, про якого вона тривожиться. Максима, представленого Васякіним вона теж чудово знає, але це інша дитина. У Терези Філлмон є сумніви щодо долі Толі і Максима, згаданих в "The Sunday Times". Одного сховали в лікарню, а другого підмінили і, наскільки можна судити, обох не бачив ніхто", - розповіла PR-менеджер.

 

Директор Торезького інтернату підмінив хвору дитину на здоровуЦього хлопчика показав нашим журналістам директор
Нагадаємо, в лондонській статті йшлося про 10-річного Анатолія, який страждає на дитячий церебральний параліч, вага якого не більше 6,5 кг і ще про одного хлопчика, який так само знаходиться при смерті.

"Навпроти Толіка лежить семирічний Максим - настільки ж виснажений, як і його сусід. Вени виділяються на його руці, яка обвилася навколо горла, так ніби він намагається задушити свої власні страждання", - цитата з "The Sunday Times".

14 лютого Донецька облдержадміністрація запросила журналістів на показовий прес-тур, метою якого було показати абсурдність звинувачень, які прозвучали в англійському виданні. Щодо Анатолія директор інтернату Олександр Васякін повідомив, що він знаходиться в лікарні, а в якості Максима, який "добре їсть і не збирається на той світ" Васякін представив хлопчика, якого можна бачити на фото. Так само директор інтернату зізнався, що вже в січні-лютому в інтернаті померли дві дитини.

На думку Донецького губернатора Анатолія Близнюка Торезький інтернат постраждав від несправедливої критики, всі звинувачення на адресу інтернатського керівництва він називає наклепом. Незважаючи на те, що двоє колишніх вихованців розповіли про застосування до них психотропних препаратів і фізичних покарань.

 

Джерело: gazeta.ua

 

Директор Торезького інтернату підмінив хвору дитину на здорову

EXMO affiliate program