Дитина навпіл - батьки викрадають хлопця один в одного

22 июля 2011 г. в 08:50

Дитина – дзеркало сім’ї. Що згодом відобразить малеча, яку не можуть поділити батьки? – про це, на жаль, вони не замислюються.

 

24.jpg Чоловік викрав власного сина-першокласника. Матір заявила до міліції. Звідти її послали до суду – поставити крапку в суперечках опікунів можуть тільки там. До того часу в правах на дитину батьки рівні, хоча і розлучені. Тож можуть безкінечно викрадати хлопця один в одного і ніхто дитині не зарадить.

Ганна сама виховувала сина майже із самого народження. А два місяці тому її колишній чоловік, батько дитини, вирішив, що подбає про хлопця краще.

ГАННА ТАРАСЕНКО, МАМА:
Неизвестные сажают его в машину. Я говорю «что вы делаете?» пытаюсь ребенка с машины забрать. Они говорят «да что ты тут устраиваешь?.

У школі, де вчився Михайло, його маму вважають зразковою. А батька майже нічого не знають. Чоловік бачили усього двічі. Останнього разу, коли він прийшов за документами сина.

ТЕТЯНА БОГАТЧУК - ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З ВИХОВНОЇ РОБОТИ:
Бабушка и отец пытались забрать документы ребенка в другую школу, мама пришла с адвокатом, поэтому документы не были отданы. На что бабушка сказала, что вы только хуже сделаете ребенку, потому что мы вынуждены будем отправить его повторно в первый класс.

Школа повідомила про конфлікт до опікунської ради. Там вирішили - батьоа не правий. Оскільки порушив сімейний кодекс.

АЛЛА БУРЛАКА, НАЧАЛЬНИК СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ ОБОЛОНСЬКОГО РАЙОНУ м. КИЄВА:
Стаття 162 говорить про те, що самовільно змінювати місце проживання один з батьків не має права. Тому інший з батьків повинен звернутися до суду про негайне відібрання дитини.

На  колишнього чоловіка Ганна заявила до міліції. Звідти її послали до суду.

ВОЛОДИМИР ПОЛІЩУК -  РЕЧНИК КИЇВСЬКОЇ МІЛІЦІЇ:

Міліція не має права визначати з ким буде жити ця дитина. Батьки згідно відповідної статті сімейного кодексу мають рівні права поки що, поки не було суду.

ГАННА ТАРАСЕНКО -  МАТИ:
Все говорят «обращайтесь в суд». А ребенок в это время – что ему говорится, рассказывается ему что мама его не хочет видеть, что мама его не ищет или что мама его не любит – я не знаю.

Ганна сама відшукала сина – Михайло живе на дачі у новій батьковій сім’ї. До людей ані достукатись, ні додзвонитись.

ГАННА ТАРАСЕНКО -  МАТИ:

Такое происходит не первый раз. Много раз приезжаю, целую просто дверь. Когда я звоню он не подходит к телефону или сбрасывает.

Батько дитини пояснив журналістам – сина возив на море. А коли повернулися, їхати до матері малий, начебто, не захотів.

МАКСИМ ТАРАСЕНКО -  БАТЬКО ДИТИНИ:
У мене претензії, що постійно був тиск на Михайла. «Миша иди скажи папе, что ты его не хочешь видеть» і Міша крізь сльози повинен був це казати.
Взагалі то я не хочу його віддавати, я хочу щоб він жив зі мною.

А що сам Михайло? За два місяці він звик до нової сім’ї. Тепер мами у нього відразу дві. Повертатися до рідної, дитина каже, що  не хоче.

МИХАЙЛО ТАРАСЕНКО:
Мама меня кормила буряком, я не люблю его. И еще кормила пловью, мясом и супом. А я суп не люблю. Вот это все не люблю.
Я тут уже всегда буду жить, да папа?

Ганна вважає, що любить сина більше, а батько впевнений, що виховає його краще. А в цей час – чадо йде на поводу того, з ким наразі перебуває. Ситуація банальна, каже психолог. Але небезпечна для дитини.

ОЛЕНА ПОЗДЄЄВА - ДИТЯЧИЙ ПСИХОЛОГ:
Такие дети могут потом себя вести асоциальным образом. Поскольку они не получают настоящего тепла, потому что сейчас родители провоцируют друг друга.

З ким жити тепер вирішувати не Михайлові, і навіть не його батькам. Останнє слово за судом. Там визначить місце, але, на жаль, не навчить батьків долати власні амбіції заради дитини.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Дитина навпіл - батьки викрадають хлопця один в одного

 

EXMO affiliate program