Дитячі атракціони в одному з парків Миколаєва стали осередком травматизму

5 апреля 2011 г. в 17:17

Тут постійно трапляються нещасні випадки. Діти ламають –руки, ноги, розбивають голови, деяких з-під металу витягають МНСівці. Ще 4 роки тому ці каруселі мали здати на металобрухт, бо  експерти визнали їх небезпечними і непридатними для використання.

 

 Однак,  атракціони тільки перестали включати. Вони стоять у вільному доступі, рухаються і як магніт притягують  дітвору. Відповідальність за нещасні випадки на себе ніхто не бере. Влада відповідає, що атракціони ще 4 роки тому здані в оренду. Орендар – тільки розводить руками. Мовляв – зрізати не мають право – бо атракціони комунальна власність, а вони тільки наймачі.

Лілія Родіна – кореспондентка
    Дитячі атракціони  небезпечні для життя. Такий висновок зробили експерти ще 4 роки тому. Однак, ці каруселі  не тільки не демонтували – навіть не заварили, аби ті не рухались. Тож  на них щодня граються діти.  Для деяких це закінчується травмами. Адже металеві конструкції  не витримують  найменшого навантаження і ламаються.

Валерій – житель району
    Зимой вообще был случай. Парнишка так раскатался, что вот там, где нет сиденья – вот эта штука – вылетел и въехал головой в столик. Два дня в реанимации.
На 2-й хвилині кров     Надворі потеплішало і діти виходять покататися на каруселях. Іржаві конструкції постійно виходять з ладу і калічать малих. Днями МНС-ники діставали  школяра – карусель затисла йому  ногу. У хлопця перелом.
Дитячі атракціони в одному з парків Миколаєва
Валерій Семенов – заступник начальника ГУ МНС України у Миколаївській області
    Нашими спасателями оперативно были приняты меры по извлечению ноги с помощью гидравлического инструмента. Мы разжали конструкцию этого аттракциона, что позволило освободить ногу.
   
 У держгіпромнагляді акцентують – ще 4 роки тому вони винесли припис про демонтаж атракціонів. Віз, тобто каруселі -  і досі там.

Микола Єропунов – начальник Управління держгірпромнагляду по Миколаївській області
    Лаборатория провела испытания, то ми получили в лаборатории 61% усталости метала. Т.е.  –его надо срезать.
    Так само думають і миколаївці. До старих каруселей дітей тягне як магнітом. І єдиний вихід –  знести старі конструкції.

Павло – хоче, щоб знесли старі каруселі
    Пусть отдадут, вырежут вообще на металлолом, уберут и все. Они ж уже не действующие.
   
Але зрізАти нікому. Атракціони у власності комунальників, а в оренді у комерційної організації. Обидві сторони вказують одна на одну. 
Олена Крилова – заступник директора КП «Миколаївські парки»
    Есть договор. У них сдан полностью комплекс, понимаете, весь имущественный – с аттракционами совсем.

Вячеслав Недбай – орендар.
 Собственник – балансодержатель – коммунальное предприятие. Я не имею права прикоснуться к ним без разрешения собственника.
    Але у випадку з хлопцем, якому затисло ногу, штраф платив все таки орендар. Держгірпромнагляд пояснив – підприємець міг би заварити каруселі  і тоді нічого б цього не сталося.
Микола Єропунов – начальник Управління держгірпромнагляду по Миколаївській області
    Припис написаний на орендарів. Т.к. вони взяли, значить вони повинні контролювати ситуацію. + Був виписаний штраф.

атракціони в  Миколаєві
    Хто винен і хто власне має зносити ці атракціони  – повинні б вирішити депутати та міськвиконком, але вони відмовилися від інтерв’ю, обмежилися лише письмовою відповіддю – обіцяють створити комісію і будуть довго чекати її результатів. А діти тим часом і далі кататимуться на цих каруселях.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

атракціони в  Миколаєві

атракціони в  Миколаєві

 

Дитячі атракціони в одному з парків Миколаєва стали осередком травматизму

EXMO affiliate program