Дівчинка гуляла з подружками на вулиці і отримала кулю в шию

25 мая 2011 г. в 13:00

Ользі 15 років. Вона уже місяць перебуває в лікарні. За її словами, інцидент стався, коли вона з подружками сиділа на лавці в одному з дворів.

 

Ольга добре пам’ятає, як почула звук пострілу, після чого знепритомніла. У шию дівчині влучила куля.


Ольга Панкеєва, отримала кулю в шию:

Такой резкий выстрел был. Я ничего не почувствовала, когда в меня вошла пуля. Потом, когда я начала поднимать шею, начала чувствовать задышку. Сразу руку потянула к шее, почувствовала боль и начала падать в обморок. Там я уже ничего толком не помню.

Ігор Панкеєв, батько Ольги:

Она просто была в шоке. Видать, болевой был шок или как. Просто в шоке.

Медики визнали її стан критичним і оперувати не наважились. Із Нікополя, де стався інцидент, дівчину терміново доправили до Дніпропетровська. Дівчині зробили рентген і виявили у грудях малокаліберну кулю. За висновком лікарів, життя школярці врятувала її куртка. Куля зрикошетила від металевої собачки і, змінивши траєкторію, послабила вбивчу дію.

Сергій Коваль, дитячий хірург:

Да буквально пару мм вправо-влево, спереди-сзади и были бы повреждены жизненно важные органы: или дуга аорты, или трахея, или пищевод. Буквально пару мм и была повреждена дуга аорты, это чревато очень массивным кровотечением.

На пошуки стрілка у правоохоронців пішло два тижні. Затриманим за підозрою у стрілянині виявився багаторазово судимий чоловік. У нього знайшли самопальну зброю. Рецидивіст не заперечував, що вчинив постріл, проте наполягав, що цілився зовсім не в дитину. Він буцімто хотів покарати вуличного собаку, який його покусав, проте в останню мить схибив.

Ніна Маляренко, старший слідчий міліції:

Девочки сидели несовершеннолетние. Он их как бы не увидел, с его слов. Выстрелил в собаку, но попало это в ребёнка. Объяснить, как попало в ребёнка, он не может.

Проти затриманого порушено кримінальну справу поки що за фактом ненавмисного заподіяння тяжких тілесних ушкоджень. Однак не виключено, що згодом її перекваліфікують у більш тяжкі. Зараз стан Ольги стабільний, лікарі дають позитивні пронози на її майбутнє. Усім батькам неповнолітніх дітей міліціонери дають слушну пораду – пильнуйте за вільним часом своїх нащадків, інакше дозвілля може закінчитися трагічно.

Юлій Жушман, дитячий торокальний хірург: Как правило, людей при таком повреждении до больницы не довозят. Они умирают на месте в течении короткого промежутка времени.

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Дівчинка гуляла з подружками на вулиці і отримала кулю в шию

EXMO affiliate program