Для України Росія обрала окремий вид терору, – радник Авакова (відео)

19 августа 2017 г. в 13:02

Кожна країна, яка породжує терористичну організацію, виходить зі своїх цілей. Зрозуміло, що Росія, розуміючи наявність всіх інформаційних важелів для відпрацювання найдрібнішої критичної ситуації в Україні у своїх інтересах, дуже обережно ставиться до масового терору. Це не підходить під концепцію «дружньої до українців братської держави».

Таку думку на телеканалі ZIK висловив Іван Варченко, радник міністра внутрішніх справ.

На думку гостя програми, якщо у масовому теракті в Україні буде видно руки Росії, то для неї це матиме негативний резонанс. «Через те росіяни використовують індивідуальний терор. При цьому займаються війною на лінії розмежування, перекладають відповідальність на збройні формування, які нібито не мають стосунку до РФ», – зауважує пан Варченко.

Відтак для терористичних актів в Україні Росія обрала, за словами радника Авакова, варіант полювання за українськими громадськими діячами. «Щоб у такий спосіб демонструвати, крім створення відчуття постійної небезпеки, ще й відчуття нездатності правоохоронної системи протистояти тероризму.

Через те наймаються не класичні вбивці, які мали не залишити слідів, а «одноразові вироби», яким даються гроші, зброя і низка прізвищ. А спрацює чи не спрацює – інша справа. Але цим створюється така нездорова атмосфера», – підвів підсумок пан Варченко.

EXMO affiliate program