До приїзду VIP-гостей з Москви у Владивостоку пофарбували газони в синьо-зелений колір

18 мая 2011 г. в 15:18

У Владивостоку напередодні приїзду VIP-гостей з Москви пофарбували газони.

 

 На чорні від недавно завезеної землі клумби уздовж відремонтованої ділянки траси на в'їзді до міста нанесли спеціальну емульсію, яка пофарбувала їх у синьо-зелений колір.

Реконструкція гостьової траси на ділянці проспекту 100 років Владивостока завершилася, після чого компанія "Інжтрасбуд" приступила до благоустрою.

У міській прес-службі пояснили , що застосували так званий метод гідропосіву - він представляє собою емульсію, в яку входить фарбувальний реагент, насіння трави і гідрогель, що утримує вологу. Такий спосіб, за словами адміністрації, "прискорює сходження трави, робить покрив більш рівним і привабливим".

Причому, якщо газон на розділовій смузі вийде гарним, то таку технологію будуть застосовувати і на інших ділянках міста. А в наступному році, можливо, на зелену траву висадять декоративні чагарники.

Гідропосів дійсно широко застосовується при висаджуванні газонів. І якщо на перший день оброблена земля синьо-зеленого кольору і правда виглядає трохи моторошно, то вже через два тижні газон виглядає цілком пристойно.

Як зазначив член фракції КПРФ у міській Думі Анатолій Долгачев, адміністрація мера Ігоря Пушкарьова взагалі дивно тяжіє до різноманітних нововведень, багато з яких сумнівні. Наприклад, "закуповує в Китаї нові бордюри, проводить тендери на покупку штучних міських ялинок, які тут же падають, дорогого суперсучасного світломузичного устаткування і т.д.".

Приморська влада в рамках підготовки до саміту АТЕС-2012 самозабутньо займається благоустроєм Владивостока під особистим контролем губернатора Сергія Дарькіна. На офіційному сайті крайової адміністрації сказано, що озеленення ведеться в рамках спеціальної програми, розрахованої до 2015 року.

"За цей період планується направити 1,2 мільярда рублів на озеленення міських вулиць і скверів. Зокрема, програма передбачає висадку більше 19 тисяч нових дерев, це більше 40% від того числа, що сьогодні росте на території Владивостока. Крім цього пропонується розбивка нових і оформлення вже існуючих клумб і газонів, реконструкція скверів і Набережної", - говориться в прес-релізі.

 

Источник: tsn.ua

 

До приїзду VIP-гостей з Москви у Владивостоку пофарбували газони в синьо-зелений колір

EXMO affiliate program