До крові з носа: в київському супермаркеті охорона влаштувала "пресинг" школяркам

14 ноября 2017 г. в 23:25

У Києві в одному з магазинів торговельної мережі "Ашан", кілька охоронців довели практично до нервового зриву школярок через необґрунтовану підозру в дрібній крадіжці. Через пережитий шок у однієї з дівчаток відкрилася сильна носова кровотеча. Батьки підлітків звернулися у поліцію.

Подробиці інциденту повідомив у своєму Facebook юрист і колишній АТОшник Масі Найєм.

За його словами, інцидент стався в "Ашані" на вулиці Берковецькій. Двох школярок-подружок зупинили відразу після кас, на яких вони розраховувалися. Троє охоронців звинуватили дівчаток у крадіжці пилочки для нігтів.

"Дівчата неповнолітні, під пресингом охорони розгубилися, чим охорона і скористалася, відправивши їх у закрите приміщення на "огляд". По дорозі дочка нашого клієнта сказала, що вона ще школярка. Внаслідок чого отримала ще низку погроз, що тепер вона вилетить із школи з вовчим квитком. Поліцію охорона не викликала, батькам не дзвонили і заборонили дзвонити кому будь-кому", - повідомив Найєм.

"Дівчата дістали весь вміст сумочок і кишень. Ніякої пилочки серед їхніх речей не виявилося, що охоронців не влаштовувало. Тому один із них самовільно заліз руками в сумку дочки нашого клієнта, а інший в кишеню її подруги. Після цього від дівчаток стали вимагати, щоб вони розповіли, куди поділи пилку. Це тривало хвилин п'ятнадцять. Після цього їх відпустили", - зазначив він.

За словами юриста, після пережитого діти змогли набрати батьків тільки через десять хвилин.

"Ніхто зі співробітників Ашана, бачачи, в якому стані знаходяться діти, навіть не спробував надати їм допомогу! Від пережитого стресу у дочки нашого клієнта ввечері відкрилася сильна носова кровотеча. Батьки дівчинки відразу ж після її дзвінка поїхали за місцем події, по шляху викликавши поліцію. Поліція змогла встановити особу лише одного з охоронців. Вся інша брава охорона якось дуже сильно засоромилася і відмовилася знайомитися із батьками і з нарядом поліції", - зазначив він.

За словами Найєма, батьки подали заяву до відділу кримінальної поліції у справах неповнолітніх.

Обозреватель

EXMO affiliate program