Донецькі правоохоронці затримали віртуоза кишенькової справи

7 апреля 2011 г. в 18:35

Кишенькового злодія впіймали в Донецьку. 47-річний класик кримінального жанру заробляв на роззявах, щонайменше, півтори тисячі гривень на день.

Таким бізнесом годувався більше 20-ти років. І попався на черговому гаманці.

Ось так невимушено жінка позбулася мобільного телефона. Так само зникає й гаманець із готівкою. Доки ви щось купуєте, або просто дивитесь на товар, кишенькарі не сплять. Одного з віртуозів крадійської справи затримали донецькі правоохоронці.

Вікторія Симон, оперуповноважений Донецького МУ міліції:

- В данное время он отрабатывается на причастность к другим карманным кражам в городе. Уже выявлено 7 фактов, в которых он сознался.

Так 47-річний чоловік заробляв на життя та наркотики. Починав відточувати свою майстерність ще на початку 90-их.

Вікторія Симон, оперуповноважений Донецького МУ міліції:

- Ему необходимо около 1000 гривен в день на очередную дозу. В связи с этим он каждый день выходил на маршрут и, по его словам, он зарабатывал в день около полутора тысяч гривен, то есть, 1000 гривен на наркотики и 500 остается на жизнь.

Роззяв часто видивлявся на зупинках. Далі - за жертвою до переповненого громадського транспорту.

Затриманий:

- Начинаю простукивать карманы вот таким движением - либо по заднему карману, либо переднему, или боковому. Залазим двумя пальцами, иногда используем пинцет. Пинцет используют те, у которых уже руки нечувствительные. Если тихонечко отработать, в троллейбусе можно 2-3 кражи совершить. Контролеры нас не трогают, а в троллейбусе народ меняется.

Його затримали на гарячому просто в маршрутці. Уже згодом розповів міліції - працював не лише в транспорті, а й на базарах.

Затриманий:

- Я иду с пакетиком, создаю видимость покупателя. Например, продавцу говорю, чтобы достала ту вещь, а вот эту вещь тяну со стола. Пока она доставала ту вещь, взял, спокойно положил в пакет, и стою, разговариваю. Есть чисто по проходняку. Есть то, что мне понравилось - я - оп! За пакет, прошелся, убедился, что продавец не заметил, как я это помыл, и спокойно ухожу.

Тепер спритникові світить чималий термін за ґратами. Своє по базарах та автобусах цей кишеньковий злодій уже відходив.

Олександр Токарев, Олександр Осадчий.

 

Джерело: НТН

 

Донецькі правоохоронці затримали віртуоза кишенькової справи

EXMO affiliate program