Доній про українських заробітчан у Польщі: Кількість зросла на 950% (відео)

9 июля 2017 г. в 10:00

Лише за півроку Польща офіційно видала українцям 650 тисяч трудових віз, тобто, це приблизно мільйон за рік. Це не враховуючи неофіційних українських працівників.

Про це в ефірі програми «Zіткнення» з Роксаною Руно на телеканалі ZIK заявив Олесь Доній, громадський діяч.

Гість програми наголосив, що в Україні, на відміну від європейських країн, монополізована економіка.

«У європейських країнах і США у ВВП частка дрібного і середнього бізнесу – 40-60 відсотків, то в Україні – 12 відсотків. Відповідно, зростання ВВП не відбивається на добробуті населення, тому що зростання ВВП в Україні – це збільшення прибутків Ахметова, Порошенка», – заявив гість програми.

Вадим Денисенко, народний депутат від БПП, не погодився і заявив, що кількість платників єдиного соціального внеску протягом шести місяців цього року різко зросла. Це, каже депутат, свідчить про те, що люди не ховаються у «тінь», а навпаки, починають платити податки, які потім дадуть їм можливість отримувати пенсії.

Олесь Доній нагадав, що торік мистецьке об’єднання «Остання барикада» створило документальний фільм, у якому було використано дані Міністерства статистики Польщі.

«То ось: лише за півроку Польща видала офіційних трудових віз, дозволів на роботу українцям, 650 тисяч. Тобто, це приблизно мільйон за рік! Це не враховуючи неофіційних українських працівників. От вам зростання добробуту, ВВП, коли така кількість українців змушена втікати до Польщі», – заявив гість програми.

Олесь Доній продовжив, що поляки зробили порівняння із кількістю українців, які вирушили на роботу до РП, до Майдану: «Це зростання у 950 відсотків».

Вадим Денисенко погодився, що трудова міграція – це найбільша проблема України на сьогодні.

«Із цим можна боротися лише підняттям ВВП і створенням умов для бізнесу. У принципі, певні речі на сьогодні робляться, але треба розуміти, що 10 років тому у Польщі відбувалися ті самі процеси, як і в нас, тобто мільйон людей щороку виїжджав в Ірландію, Британію, взагалі по ЄС та США. Зараз вони, на жаль, заміщають трудову силу, беручи її з України», – каже Вадим Денисенко.

Гість програми наголосив, що це спільна проблема, яку слід вирішувати, щоб люди почали вірити у майбутнє в цій державі.

zik.ua

EXMO affiliate program