ДТП у Харкові: зник ключовий свідок суду над Зайцевою

20 июля 2018 г. в 00:04

У справі Олени Зайцевої, яку звинувачують у смертельному ДТП у Харкові, не можуть знайти ключового свідка.

Про це розповіла адвокат потерпілих Лариса Матвєєва. За її словами, на засідання суду ніяк не можуть доправити колишнього лікаря-нарколога Олену Федірко, яка проводила перше обстеження Зайцевої після аварії.

"Саме вона зафіксувала факт наркотичного сп'яніння Зайцевої - нечітку мову, нестійку позу Ромберга. І описала це. Також вона наполягла на аналізі крові та сечі обвинуваченої. Зрештою, в аналізах підтвердилася наявність психотропних і наркотичних речовин. Але Федірко з незрозумілих причин звільнилася з роботи, і знайти її у Харкові ніхто не може. Навіть правоохоронці, які повинні її доправити до суду, не можуть її знайти. Ось такий дивний збіг обставин", - повідомила Матвєєва.

Вона наголосила, що в експертів, які досліджують смертельне ДТП у Харкові, постійно не вистачає даних для чітких висновків. Якщо раніше для аналізу і встановлення факту - чи була Зайцева в стані наркотичного сп'яніння - медикам не вистачило 5 мл крові, то тепер технічні експерти не можуть точно встановити швидкість руху джипа, бо на фото немає достатньої відстані.

Однак авдвокат потерпілих Лариса Матвєєва звертає увагу на той факт, що експерти швидкість руху для своїх розрахунків брали з показань свідків.

"Вони брали ці дані з показань свідків. Коли я запитала чому всі користувачі інтернету змогли встановити швидкість, а ви ні, то експерт сказав, що їм не вистачило відстані. Відстань визначається по точках з відеозапису. Але точки йому не дав технік, який у суді поки не допитувався. Він мав зафіксувати прив'язку автомобіля з однієї точки в іншу. Прорахувати це можна, використовуючи Google, однак експерти чомусь не захотіли ним скористатися", - підсумувала Матвєєва

Обозреватель

EXMO affiliate program