ДТП з Зайцевою: стало відомо про нові проблеми зі слідством

17 октября 2018 г. в 23:14

Представники компанії Lexus в Україні не зможуть допомогти встановити швидкість руху машини обвинуваченої в смертельній ДТП на вулиці Сумській у Харкові Олени Зайцевої, тому що не мають технічної можливості.

Про це написала адвокат Лариса Матвєєва на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши офіційну відповідь фірми. Юрист звернулася до Lexus із проханням встановити швидкість під час спрацьовування подушок безпеки і за п'ять секунд до цього.

"Ми сподівалися отримати додаткову інформацію, більш детально проаналізувавши дані комп'ютера "Лексуса". За допомогою сторонніх фахівців підготували запит офіційному представнику в Україні та отримали відповідь, що допомогти нам по суті нічим не можуть", - написала Матвєєва.

Вона пояснила, що швидкість руху та інші дані до аварії повинні бути записані в пам'ять комп'ютера.

"Отримання цих даних вирішило б питання зі швидкістю руху саме в конкретний момент - у момент спрацювання подушок безпеки, тобто була прив'язка до події та до часу. Але "Лексус" відповів, що такої технічної можливості у них немає, оскільки обладнання, що необхідне для такої діагностики, в Україну начебто не завозилося", - зазначила адвокат.

Обозреватель

EXMO affiliate program