Двоє сіл Одеської області вже не один рік живуть під високою напругою

5 сентября 2011 г. в 16:20

Саме через ці населені пункти ще в радянські часи протягли  високовольтну лінію електропередач. Потім її реконструювали, напругу  збільшили втричі – тепер це 330 тисяч вольт, і з тих пір, кажуть люди, у них підірвалося здоров’я.

15.jpg

Після реконструкції лінії люди писали скарги практично в усі інстанції. Розказують – зверталися і у  секретаріат Президента, і у Верховну раду і у кабінет міністрів. Але толку ніякого – висока  напруга б’є і по врожаях (на городах все посохло), і по людях.


Люди впевнені – така смертність у селі через електромагнітне поле, яке створює високовольтна лінія. Але довести цю залежність практично не реально.  Спеціалісти кажуть, що подібні дослідження, тобто – вплив напруги на здоров’я людини – можуть проводити тільки працівники якихось інститутів, і то – лише  на замовлення місцевої влади.  


Сільська рада ні з ким не хоче говорити про ці високовольтні лінії – секретар сказав знімальній групі, що ні керівника, ні його заступника на даний момент немає на робочому місці.


Не відмовилася від інтерв’ю обласна санстанція, там пояснили – питання про те, щоб пустити дроти в обхід села, вже вирішують.


Але коли конкретно лінії перенесуть - ніхто не знає. Ставити нові стовпи доведеться на приватній території – це не заселені земельні ділянки, але вони приватизовані і продавати їх власники не хочуть. Обласна адміністрації вже навіть подала на тих людей до суду, тільки так кажуть, можуть взяти землю. Щоб протягнути лінію в обхід сіл треба 2-3 місяці, кажуть чиновники, головне зараз – відсудити землю під стовпи.


Селяни  вже знайшли собі адвокатів, люди переконані, що судова тяганина з землею – це надовго, а тому обіцяють міжнародний скандал, бо не вірять, що високовольтну лінію перетягнуть до зими.  

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Двоє сіл Одеської області вже не один рік живуть під високою напругою

EXMO affiliate program