Екс-ватажок терористів розповів про загибель підрозділу сепаратистів від російських найманців

27 мая 2017 г. в 00:41

Колишній ватажок терористів Олександр Ходаковський розповів про розстріл одного із підрозділів сепартистів від рук російських найманців.

Як розповів Ходаковський інцидент трапився у 2014-у році, коли терористи планували створити об’єднану “армію Новоросії” зі штабом у Краснодоні.

“Я планував зустрітися з її передбачуваними командирами, і запланував туди поїздку. Бійці батальйону, що виконував завдання в Сніжному, теж мали прибути в Краснодон, і я з його комбатом визначилися зустрітися за Сніжним на Краснолуцькому кільці, щоб далі слідувати однією колоною”, – написав він.

Однак за його словами він поміняв маршрут і переніс зустріч до Луганська, де його зустрів керівник російських найманців на прізвисько “Вагнер”.

Однак коли настав часу зустрічі Сніжнянського батальйону терористів на місці не виявилося.

“З’ясувалося, що при наближенні до луганського аеропорту, бійці батальйону потрапили в засідку… своїх. Були втрати, комбат дивом уцілів – його помічника вбило кулею з “Утеса” в голову”, – написав він.

“По ефіру передали про наближення “ворожої” колони, – і прийом був забезпечений. Складно вірити в збіги, маючи за плечима попередній досвід”, – підкреслив він.

Книжки про війну, які я читав у дитинстві до таких “непорозумінь” не готували”, – обурюється ображений захисник “русского мира”.

Він також повідомив, що спочатку, згідно з розповіддю комбата терористів, бійці ЗСУ подумали, що засідку влаштували на один із підрозділів армії, однак потім розібравшися у ситуації допомогли у самознищенні обом групам терористів.

informator

Опальный главарь ДНР рассказал, как боевики теряют доверие к России: опубликовано видео

EXMO affiliate program