Експерт розповів, у чому особливість терористки, яка готувала вибух у «Глобусі»

20 декабря 2014 г. в 01:49

Оприлюднивши ім’я та фото і відео терористки, яка планувала масштабний теракт у центрі Києва, СБУ вчинило правильно. Таку думку висловив соціальний психолог Олег Покальчук, повідомляє Galnet з посиланням на його допис на Facebook.


«Це не початок якогось принципово нового етапу російських спецоперацій, СБУ таких ловить щотижня десятками по всій Україні. Є лише істотна відмінність між диверсантами і терористами. Цілі диверсантів – інфраструктура, комунікації, командири всіх рівнів і статусів, методи – несподіванка, швидкість, втеча. Мета терористів – викликати саме залякування, здійснити комплексний руйнівний вплив на маси. Це ніколи не буває самостійним актом, завжди його наслідки підхоплюють і роздмухують інші спеціально навчені люди», – зазначив О.Покальчук.


За його словами, «принципова новизна цієї події – це оприлюднення імені терористки і її фото з речовими доказами». Це дуже вчасний і ефективний хід в інформаційній активності СБУ, оскільки до сухої статистики спійманих суспільство вже звикло. Суспільство взагалі в масі своїй звикло до війни. Я не про волонтерів», – наголосив експерт.


«Цілком очевидний «план Б» противника полягає в активному сприянні цілком щирому жалісливому квилінню в жанрі «ой-ой, вони дівчинку вдарили!». Скажіть це потенційним відвідувачам «Гобусу»  – якби вони опинилися на місці сбу-шників, від цієї «дівчинки» би самі вії залишилися. У терористів статі не буває. Взагалі найефективніші інформаційні операції – це не міфічний 25 кадр, а паразитування на природній людській дурості і марнославстві», – переконаний соціальний психолог.

 

По материалам: galnet

EXMO affiliate program