Експерт: Росія більше втрачає, ніж отримує від контролю над своїми сусідами (відео)

27 апреля 2017 г. в 19:15

Експерт розповів про позиції й діяльність щодо України сусідніх держав.

В ефірі "5 каналу" Микола Капітоненко, експерт Інституту суспільно-економічних досліджень, політолог, пояснив позицію щодо України країн-сусідів і чи посилиться вплив РФ.

Капітоненко впевнений, що Білорусь, як і раніше, зберігатиме нейтралітет у конфлікті. Про тактику РФ Труханов зазначив: "Росія більше втрачає, ніж отримує від контролю над своїми сусідами. Усі сфери впливу, за які вона бореться, призводять до того, що ресурси виснажуються".

Політолог запевнив, що Кремль недооцінює силу демократії й демократичних інститутів у країнах Західної Європи. Питомий вплив, можливості Росії у світовій політиці й економіці падають. Є багато держав, яких не задовольняє поточна агресивна ревізіоністська політика Росії.

Щодо виборів у Франції й взамовідносини Росії з Ле Пен, експерт зазначив: "Через Ле Пен відстоювати російські інтереси у Європі не вийде, оскільки вона буде реалізовувати довгострокові французькі інтереси у рамках процедур, інститутів, які існують в нормальній демократичній державі".

Нагадаємо, 26 квітня під час зустрічі у Прип’яті Олександр Лукашенко запевнив Петра Порошенка, що ніхто і ніколи не зможе втягнути Білорусь у війну проти України.

Повну версію розмови дивіться у відео:

5

EXMO affiliate program