Експерти: бактерія E.coli заражає питну воду

26 июня 2011 г. в 18:22

Після того, як збудник був знайдений у водоймі неподалік Франкфурта-на-Майні, фахівці припускають, що бактерія може перебувати у питній воді.

50a.jpg

 

Бактерія-збудник кишкової інфекції, від якої в Німеччині померли 42 людини, може перебувати у питній воді, попереджають експерти.

"Ми не виключаємо, що бактерія вже "окопалася" в довкіллі. Вона пристосовується і може знову потрапляти до людей" - зазначив в інтерв'ю журналу" Шпігель "Хельге Карх, директор Інституту гігієни університетської клініки в Мюнстері.

"Небезпека зараження питною водою абсолютно недооцінюється", - відзначив, у свою чергу, Мартін Екснер, директор Боннського інституту гігієни в університетській клініці і одночасно голова комісії Федерального відомства з охорони навколишнього середовища.

За його словами, особливо небезпечне потрапляння збудника в водопровідну систему в сільській місцевості, де якість води перевіряється набагато рідше, ніж в областях з високою щільністю населення.

Так, згідно з дослідженням, проведеним Всесвітньою організацією охорони здоров'я, в землі Баден-Вюртемберг в 5 відсотках проб питної води з невеликих водопровідних систем і в воді з кожного другого приватного колодязя містяться кишкові бактерії.

Кількість жертв кишкової палички E.coli в Європі досягла 43 осіб. Один летальний результат зареєстрований у Швеції, всі інші - у Німеччині. 850 людей перебувають у важкому стані.

 

Источник: tsn.ua

 

Експерти: бактерія E.coli заражає питну воду

EXMO affiliate program