Експерти назвали міста, які після травневих свят можуть першими потрапити під удар бойовиків

5 мая 2015 г. в 09:04

У лавах терористів нарахували близько 30 тисяч осіб, а ще 50 тисяч російських військових чекають біля кордону.


Під потужний обстріл у суботу ввечері потрапив Донецьк і його околиці. Українські військові звинувачують бойовиків в обстрілі своїх позицій у районі Донецького аеропорту. Водночас представники так званої "ДНР" заявляють, що сили АТО обстріляли житлові квартали міста.


Донеччани між собою говорять, що стрілянину вели буквально з центру міста, а там української армії немає. Втім, що буде далі, передбачити не важко – блискавична реакція путінських телеканалів, розхитування громадської думки. І - початок весняного наступу? Про який кажуть уже кілька тижнів. Зокрема і президент України Петро Порошенко. За словами глави держави, надходять повідомлення про наміри незаконних збройних формувань на Сході у другій половині травня перейти до активних наступальних дій.


Але Україна здатна себе захистити. Кореспондент ТСН Станіслав Ясинський виміряв градус напруги і шукав місця, які можуть потрапити під удар першими.


Ворог може вдарити у трьох напрямках: з Горлівки у бік Дзержинська і Артемівська. Зі Стаханова та Брянки – на Попасну. Із Криму – на Мелітополь, Бердянськ та Маріуполь. Решта напрямків - допоміжні чи відволікаючі. Про наступ російсько-терористичного альянсу попереджають у НАТО. Президент просить не влаштовувати з цього паніку.


50 тисяч російських військових зібрано на кордоні. Ще 30 тисяч сьогодні нараховують в арміях "ДНР" і "ЛНР". Епіцентром стягування військ стала Горлівка. Місцеві мешканці переказують, що важку техніку розміщують просто на колишньому оптовому ринку. Під Широкіним стягують танки, а з луганського напрямку, неподалік Веселої Гори, на шляхах теж пожвавився рух бронетехніки.

 

Враг из Крыма может ударить в направлении Мелитополя 

EXMO affiliate program