Єврокомісія попереджає про небезпеку для неповнолітніх користувачів соцмереж

19 апреля 2011 г. в 10:21

Європейська комісія попереджає, що все більша кількість дітей в Європі користуються соціальними мережами, не знаючи при цьому про ризики розкриття приватної інформації.

 
Про зростання популярності соціальних мереж серед дітей свідчать опубліковані дані опитування 25 тисяч дітей у 25 країнах-членах ЄС.

Згідно з результатами дослідження, 38% дітей віком 9-12 років і 77% дітей віком 13-16 років мають профайли у соціальних мережах, таких як Facebook, Hyves, Tuenti, Nasza-Klasa SchuelerVZ, Hi5, Iwiw або Myvip.

При цьому, чверть опитаних дітей, які користуються соціальними мережами, зазначили, що їх профайли є відкритими для всіх користувачів.

При цьому одна п'ята тих, чиї профайли є відкритими, повідомили , що в них містяться домашні адреси і телефони.

У зв'язку з опублікованими даними, віце-президент Єврокомісії, відповідальна за цифровий порядок дня, Нєєлі Крус (Neelie Kroes) закликала усі соціальні мережі "негайно" змінити регулювання профайлів неповнолітніх з тим, щоб вони за умовчанням були недоступні при пошуку в пошукових системах, а також для осіб, які не входять в коло "друзів".

Деякі соціальні мережі, серед яких, зокрема, Facebook і MySpace, у 2009 році підписали Хартію доброчесної поведінки, в якій узяли на себе зобов'язання забезпечити безпеку неповнолітніх.

Проте, за даними Комісії, деякі соціальні мережі, що є популярними серед дітей, не приєдналися до цієї Хартії.

 

Источник: УНІАН

 

Єврокомісія попереджає про небезпеку для неповнолітніх користувачів соцмереж

EXMO affiliate program