Гастролерки на недешевій іномарці їздили по Полтавській області та грабували одиноких селян

18 апреля 2011 г. в 16:12

Окрім грошей пройдисвітки ромської національності «накинули око» на нехитрий скарб сільської пенсіонерки: чашки, каву, відерце з яйцями, присипку на паску та дріжджі.

 

За словами старенької, вони безсоромно викрали навіть її новенький віник.


Декілька днів тому з дому 74-літньої мешканки Новосанжарського району викрали гроші та особисте майно. Жінка лише на декілька хвилин вийшла з двору. А коли повернулася, застала там непроханих гостей.


Коли зловмисники побачили, що господарка повернулася додому, одна з незнайомок відштовхнула її плечем і побігла до автомобіля, що стояв неподалік. Інші залишилися у дворі. Старенька побачила, що з кишені невідомої жінки виглядає ручка її ножа. Та коли пенсіонерка намагалася відстояти свою власність,  лиходійки легко відштовхнули літню жінку та теж попрямували до машини. А через декілька секунд «гості» зникли.


Схвильована господиня кинулася до хати. Жінка побачила повний безлад у кімнатах. Стало очевидним, що її пограбували. Господиня не вагаючись викликала міліцію. Слідчо-оперативна група Новосанжарського райвідділу міліції прибула на місце за 10 хвилин. Потерпіла розповіла правоохоронцям, що у неї викрали гроші та пластмасове відерце із яйцями, котрі вона відклала для родичів. Зникли також дріжджі, приправи до страв тощо.


Через день пенсіонерка виявила пропажу і свого нового віника. А ще через день працівники Новосанжарського РВ повернули власниці викрадене добро та повідомили, що зловмисниці вже знаходяться під вартою.


Затримати грабіжниць вдалося аж у Решетилівському районі. Працівники ДАІ Решетилівського райвідділу міліції звернули увагу на стоячий біля узбіччя автомобіль, який, згідно орієнтування, був схожий на розшукуваний. Біля автівки снідала компанія із п’яти осіб. Коли патрульні під’їхали ближче, серед людей почалася паніка. Вони швидко почали збиратися.


Одна із жінок була з місячною дитиною, яка голосно заплакала. Всі заметушилися, голосно сварилися та безсоромно спекулюючи дитиною, запевняли міліціонерів що їдуть до лікарні, бо малюку зле.


Однак, правоохоронців обвести кругом пальця зловмисницям мне вдалося. Крім того, міліціонери були поінформовані й колегами із Новосанжарщини. На місце події працівники ДАІ викликали колег як із свого, так і з Новосанжарського районів. Підозрюваних у скоєнні злочину осіб доставили до райвідділу.


Наразі міліціонери встановили, що затримані особи підозрюються у скоєнні серії грабежів на території Полтавської області. На сьогодні вже задокументовано 5 епізодів. Не виключено, що потерпілих може бути значно більше й не лише на території Полтавщини. Можливу причетність смаглявок до серії подібних злочинів правоохоронці перевіряють спільно з колегами сусідніх областей.


Наразі правоохоронцям відомо, що чотири жінки разом із чоловіком-водієм пересувалася по області машиною марки «Volkswagen» та грабували одиноких селян. Жертвами таких зухвалих дій ставали люди похилого віку.


Зловмисники діяли швидко й нахабно. Доки чоловік «няньчився» у машині з немовлям, спритниці миттєво обчищали помешкання селян. Сміливо заходячи до чужого господарства нишпорили у дворі. Тримаючи господарів силоміць, грабіжники забирали з хати все, що могли винести. Не нехтували засоленим салом у 3-х літрових банках, продуктами з холодильнику та пакетами замороженого м’яса із морозильної камери. Усе викрадене завантажували у багажник іномарки.


Самі затримані пояснювати свої дії відмовляються.


Начальник Новосанжарського РВ майор міліції Сергій Махно говорить: «На сьогодні усі підозрювані затримані. Речові докази, серед яких гроші, продукти харчування, мобільні телефони, прикраси та інше вилучені. Відносно самих затриманих порушена кримінальна справа за ч. 3 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж)».


Нагадуємо, що важливу роль у швидкому розкритті злочинів, скоєних невідомими особами, відіграє своєчасне надходження інформації від населення. Якщо на вашій вулиці з’явилися незнайомці, поведінка яких викликає у вас підозру, запишіть їх прикмети, марку автомобіля, на якому вони приїхали а також його колір та номерний знак. Далі негайно телефонуйте в міліцію. Це допоможе правоохоронцям вчасно зреагувати та оперативно відшукати й затримати зловмисників.

 

Гастролерки на недешевій іномарці їздили по Полтавській області та грабували одиноких селян

 

Гастролерки на недешевій іномарці їздили по Полтавській області та грабували одиноких селян

EXMO affiliate program