Житомирські лісівники вдалися до ноу-хау. Для роботи купили броньовану розвідувальну машину

19 августа 2011 г. в 21:30

Щоправда, використовувати її будуть у мирних цілях. На військовому броньовику (БРДМ-2) охоронятимуть угіддя від лісорубів.

12.jpg 

Звичайні рейдові бригади виявляються неефективними. Браконьєри технічно краще оснащені. Тепер має бути навпаки.

Колись ця машина служила Батьківщині, а сьогодні  - лісу.  Традиційні методи боротьби із браконьєрами вже не допомагають – жаліються лісівники. Коли немає виходу – деревокради на вантажівках ідуть на таран.  УАЗики лісової охорони тоді безсильні.

Завдовжки  машина  майже 6 метрів. Цього достатньо, щоб перекрити вузьку лісову дорогу. Вантажівка, яка не зупиниться на вимогу лісничого, перед броньованим велетнем змушена стати.

Бригада лісової охорони – це  4 колишніх міліціонери. Ловити порушників їм не звикати. На бронемашині чоловіки цілодобово патрулюють 10 лісгоспів. Північні регіони області потерпають від незаконних рубок найбільше.   

Розвідувальна вартова машина з легкістю долає болотисту місцевість, а якщо треба – попливе за браконьєрами по воді. Водій  Максим, який до цього їздив за кермом вантажівки, каже - у керуванні цей монстр дуже простий.

Автоматом машину випробовували на заводі, у саму охорону поки не стріляли. Але лісокради мають при собі зброю. Проти неї у лісівників було лише посвідчення. Тепер же новостворену бригаду забезпечили дубинками та наручниками. А незабаром лісовій сторожі роздадуть справжню зброю – 2 автомати калашникова і 6 гвинтівок.  

 

Подробиці дивіться у вечірньому випуску передачі "Надзвичайні новини" о 19.25 на телеканалі ICTV

 

Источник: kriminal.tv

 

Житомирські лісівники вдалися до ноу-хау. Для роботи купили броньовану розвідувальну машину

EXMO affiliate program